Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Luz Casal tanca l’Splendid Festival Menorca 2019

REDACCIÓ PALMA, 09.08.2019. La inconfusible artista arriba al Teatre Principal de Maó per 
presentar el seu nou disc, “Que corra el aire”, amb totes les entrades exhaurides.

Avui s’ha presentat en roda de premsa l’espectacle “Que corra el aire” de Luz Casal, que aquesta nit, a les 21.00 hores, baixarà el teló de la segona edició de l’Splendid Festival Menorca, el festival d’estiu del Teatre Principal de Maó.

La presentació de l’espectacle ha comptat a la presència de Conxa Juanola, vicepresidenta de la Fundació Teatre Principal de Maó, Luz Casal, considerada una de les veus espanyoles femenines més internacionals gràcies al seu ampli repertori ple d’èxits, i Àngela Vallés, gerent del Teatre Principal de Maó.

Conxa Juanola ha manifestat que “a nivell personal em satisfà enormement que Luz estigui aquí perquè representa una generació de dones molt fortes i molt valentes, que han hagut de lluitar moltíssim per aconseguir ser on són. Li vull donar les gràcies com a Teatre, com a Ajuntament i com a dona pel seu exemple en tots els sentits.”

Per la seva banda, Luz Casal ha destacat que “cada vegada que parlo de què significa actuar, li dono molta importància als llocs. Els llocs marquen, així com el caràcter del públic que hi vagi. Si hi ha història, si no n’hi ha. En aquest sentit, el Teatre té un plus per la seva bellesa”.

La gerent del Teatre Principal de Maó, Àngela Vallés, ha declarat que “per a tots els menorquins és un privilegi poder comptar damunt l’escenari del Principal amb una artista amb la trajectòria i la qualitat artística i humana de Luz Casal. És el millor colofó per tancar aquesta segona edició de l’Splendid Festival Menorca, que aquest any ha omplert el Teatre en cadascuna de les quatre funcions que s’han fet”.

Luz Casal. “Que corra el aire”

En aquests quaranta anys de recerca incansable de nous reptes, Luz Casal ha intentat baixar fins al fons, proveïda de curiositat per extreure els secrets ocults de la composició musical, per buscar històries veritables que després puguin ser cantades, per descobrir sentiments que no poden ser apresos. Les seves cançons estan treballades a consciència, tornades a escriure i a musicar abans de infondre’ls l’últim alè i deixar-les lliures perquè cadascú pugui escoltar-les
a la seva manera. Ara, arriba a Menorca amb la gira del seu últim àlbum d’estudi, “Que corra el aire”, amb deu noves cançons de diferents estils i un petit homenatge. Un disc que, com ella mateixa diu, “entronca amb el que alguns consideren el meu passat i que per a mi és el meu present”.

Luz Casal actuarà al Teatre Principal amb totes les localitats exhaurides. Com en la passada edició, després de cada espectacle del festival, el Teatre Principal de Maó obrirà la terrassa del tercer pis perquè els espectadors puguin gaudir de les vistes panoràmiques de la ciutat. Tot amb un servei de bar.

Sobre l’Splendid Festival Menorca

Per segon any consecutiu el Teatre Principal de Maó organitza el festival d’estiu Splendid Festival Menorca. El festival, que es celebrarà entre el 6 de juliol i el 8 d’agost en un marc únic com és el teatre d’òpera més antic de l’estat, que enguany compleix 190 anys, té un cartell de luxe amb un denominador comú: la qualitat artística i la projecció exterior. En aquesta edició ja han passat por l’escenari Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, Maceo Parker i ara la cantant Luz Casal.