Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

‘Malasangre’, ‘Pac qui deu’ i ‘Mitologia per a profans’, al nou club de lectura de la llibreria Finis Africae 

-Anirà a càrrec del periodista Francesc M. Rotger, a partir del pròxim 20 
d’abril  

REDACCIÓ PALMA.- La llibreria Finis Africae, a la Plaça Fleming de Palma, posa en marxa un club de lectura, a càrrec del periodista i llicenciat en Història Francesc M. Rotger, a partir del pròxim 20 d’abril. Seran sessions mensuals, a les set de l’horabaixa, sempre d’autors, editorials o temàtiques relacionades amb les Illes Balears: la inscripció és gratuïta, els interessats només hauran d’adquirir el seu exemplar a Finis Africae, i es poden apuntar a tracalics@gmail.com o al telèfon 670 24 63 26.

El primer llibre que abordarà aquest nou club de lectura serà Malasangre, d’Helena Tur, professora de literatura eivissenca resident a Mallorca i estudiosa del pas dels escriptors viatgers per les Illes Balears. Publicada per Plaza & Janés, es tracta d’una narració d’intriga, ambientada al segle XIX, finalista del premi Hislibris de literatura històrica.

A continuació, el maig, els membres del club llegiran i comentaran Pac qui deu (Lleonard Muntaner Editor), d’Antoni Rodríguez Mir: una novel·la ambientada a la Mallorca de les Germanies, justament quan es compleixen cinc sigles d’aquella revolta popular. El juny, el títol triat és Mitologia per a profans (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), del periodista i professor Antoni Janer Torrens, un volum divulgatiu que ja va per la tercera edició. L’activitat del club es reprendrà després de l’estiu.

Finis Africae conta amb una destacada trajectòria com a editorial: entre les seves darreres publicacions es troba l’àlbum L’espasa del corsari, de Iolanda Bonet, que fou el segon títol més venut a Llibreries a la Fresca a Palma, el juliol passat. El 19 de gener del 2020 va obrir les seves portes la llibreria i espai cultural, que, tot i les circumstàncies excepcionals d’aquests darrer any, ha dut a terme exposicions de Pato Conde, Tatúm i Isabela Lleó i presentacions de llibres de Biel Amer, Maria Victòria Secall, Iolanda Bonet, Yolanda Castaño, Ben Clark i Onofre Vaquer. La seva oferta inclou publicacions de Menorca i de les Pitïuses.

Contactes

Andreu Carles López Seguí 670 24 63 26 / tracalics@gmail.com

Finis Africae Plaça Alexander Fleming, 17 Palma

Francesc M. Rotger 690 23 05 70 / frotger@hotmail.com