Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Palma celebra al Pati de la Misericòrdia la 38a edició de la Fira del Llibre

REDACCIÓ PALMA, 06.09.2020. Arranca la trenta vuitena edició de la Fira del 
Llibre de Palma amb el pregó de Fanny Tur.

Enguany l’eivissenca Fanny Tur, escriptora, historiadora i activista cultural, llegirà el pregó inaugural de la Fira del Llibre de Palma, divendres a les 18.00 al Pati de la Misericòrdia. Tur, directora de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera i ex consellera de Cultura, farà un homenatge al llibre com a transmissor de tots els sabers i fedatari de la història i de l’ànima humana”. A més preten fer una crida “a salvar les llibreries com a refugi i com a espais imprescindibles del paisatge humà i de les ciutats”.

Les llibreries participants en aquesta edició són: Drac Màgic, Quart Creixent, Rata Corner, Espai Caramulls, Finis Africae, Embat, Univers del Còmic, Abacus, Ínsula Literària i Llibres Ramon Llull.

La 38a edició de la Fira del Llibre de Palma, està organitzada com cada any pel Gremi de Llibreters de Mallorca i conta amb el recolzament  del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i de la Fundació Mallorca Literària, que ocuparà un dels stands amb les seves publicacions

Els actes estan limitats a 50 persones, però no és necessari fer cap reserva. Es prendran totes les mides sanitàries per a garantir la salut i seguretat de visitants i participants

Programa

Dissabte

11 h Contacontes a càrrec d’Aina Zuazaga: Contes reciclats. Anuar i els estels.

12 h Presentació del Calendari Folklòric de Mallorca en glosa, amb la participació d’Andreu Ramis, Miquel Sbert i l’associació Glosadors de Mallorca.

13 h Presentació del llibre Ecohéroes. 100 voces por la salud del planeta (RBA) de Carlos Fresneda, que estarà acompanyat per Guillem Ferrer (Educació per la vida) i Pedro Barbadillo.

17 h, El gestor cultural Andreu Carles López presentarà el llibre El primer franquisme a Mallorca (Documenta Balear), de Manel Santana.

17.30 h  Llengua, terra, pàtria i nació (Documenta Balear), d’Antoni Mas, Premi Mallorca d’Assaig 2019. El director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, Lluís Segura, i el periodista i historiador Antoni Trobat s’encarregaran de la presentació.

18 h Conversa sobre poesia amb Bel Granya ( Síndria esberlada, Ed. Tanit, 2020) i Miquel Bezares ( Mal Pas, AdiA Edicions, 2020), que conduirà Joan Tomàs Martínez.

19 h Conversa i recital amb Juana Dolores Romero ( Bijuteria, premi Amadeu Oller 2020) i Bernat Mas.

Diumenge

11 h Contacontes amb Víctor Uwagba, Contes i faules amb molt de ritme.

12 h Conversa sobre la traducció amb Antoni Clapés ( El desert malva, de Nicole Brossard, Ed. Ll. Muntaner) i Dolors Udina ( Espía de mi, de Sam Shepard, Ed. Quid pro Quo). Conduirà la conversa Laia Martínez.

13 h Begoña Mendez i Josep Maria Nadal Suau presentaran Pequeñas mujeres rojas, de Marta Sanz (Anagrama).

16.30 Concert de rap en català amb TACE i amics.

17.30 h Presentació del llibre Ficcions (Documenta Balear), de la col·lecció Teatre Principal de textos dramàtics, amb la presència de dos dels autors: Rafel Gallego i Marina Salas.

18.00 h Antoni Janer ( Mitologia per a profans, PAM, 2020) i Antònia Soler ( Els mites grecs de les rondalles mallorquines, Ed. Documenta Balear, 2020) tindran una conversa sobre mites clàssics, que conduirà Pep Campillo.

19 h, Antònia Vicens, acompanyada de Pau Vadell i Laia Malo, presentarà el seu darrer poemari: Pare, què feim amb la mare morta.

Dilluns

11 h, Contacontes  a càrrec de la companyia No Som 3, que oferiran l’espectacle Contes en Off.

12 h Presentació del llibre El secret de na Fàtima, de Miquel Ferrà i Martorell (Editorial Ínsula Literària / Rapitbook), juntament amb David Roman Alcalde.

12.30 h, Antoni Martí Monterde ( Stefan Zweig i els suïcidis d’Europa, Ed. Lleonard Muntaner) conversarà amb Jesús Revellés sobre aquest gènere.

17.30 h Contacontes: Contes contats per na Catalina Contacontes, amb Caterina Valriu.

18.30 h Presentació del llibre de Maria Antònia Perelló  Ocells de pas (Ed. Lleonard Muntaner). Presentarà la publicació la periodista Gina Garcies.

19.00 h Conversa al voltant de les novel·les La mar rodona (Club Editor), de Sebastià Perelló, i Els reis del món (Proa), de Sebastià Alzamora. Moderarà  Elisenda Farré.