Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Turisme i Cultura convoquen les ajudes per a la promoció del territori balear com a espai per a rodatges

REDACCIÓ PALMA, 13.11.2018. La convocatòria, derivada de l’Acord Marc de col·laboració entre l'Institut d'Estudis Baleàrics
i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, és de 100.000€

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports tramitarà i gestionarà les ajudes per promoure les Illes Balears com espai per a rodatges audiovisuals, mitjançant una convocatòria de l’Institut d’Estudi Baleàrics (IEB) que cobreix despeses de viatges i allotjaments. La Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, per la seva banda, hi aporta la dotació de 100.000 €.

Aquesta convocatòria deriva del conveni entre l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), signat per les seves presidentes, Fanny Tur i Isabel M. Busquets. L’AETIB hi aporta els 100.000 € i l’IEB és l’encarregat de convocar la línia de subvenció, rebre les sol·licituds, avaluar-les i resoldre’n la seva concessió, comprovant la justificació de les subvencions atorgades.

La convocatòria d’aquestes ajudes té per objecte promocionar el territori balear com a espai per a rodatges i per a la millora del posicionament turístic de les Illes Balears, durant el període comprès entre els dies 1 de gener i 30 de novembre de 2018.

S’estableix una línia de subvenció que dona suport a la mobilitat derivada d’aquells rodatges audiovisuals que contribueixen a la promoció del paisatge, la cultura i el patrimoni històric i natural de les Illes Balears, on s’inclouen les despeses següents:

– Serveis de transport aeri, marítim o terrestre de persones/vehicles: compra de passatges/bitllets i el lloguer de vehicles, transport discrecional o vehicles de suport (no s’inclou el lloguer de vaixells, avions o trens).

– Serveis d’allotjament en règim de mitja pensió en hotels, aparthotels, hotels rurals, agroturismes, albergs, refugis o qualsevol allotjament reglat: lloguer d’habitació.

El termini de presentació de les sol·licituds a les ajudes està obert fins al proper 22 de novembre. L’import màxim anual que es pot concedir per sol·licitant i projecte és de vint-i-cinc mil euros (25.000 €).

Publicació de la convocatòria en el BOIB