Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Convocatòria per autoritzar propostes a la via pública a la Nit de l’Art

REDACCIÓ PALMA, 05.07.2017.  L’Ajuntament de Palma obre una convocatòria per autoritzar propostes a la via 
pública durant la Nit de l’Art. A la convocatòria es poden presentar projectes d’arts visuals i/o intervencions
d’art urbà a les places Major, Mercat i Porta de Santa Catalina. Les iniciatives que s’autoritzin comptaran amb
l’ajuda del consistori, que els hi habilitarà els espais i les infraestructures bàsiques.

L’Ajuntament ha obert una convocatòria per a l’autorització de propostes d’arts visuals i/o intervencions d’art urbà a la via pública amb motiu de la Nit de l’Art. L’objectiu de la iniciativa és facilitar a les persones i/o associacions interessades que puguin desenvolupar la seva proposta durant la Nit de l’Art, que es celebra el setembre.

La Nit de l’Art és un esdeveniment privat que celebra l’inici de temporada a les galeries palmesanes que ha guanyat protagonisme any rere any. Cada edició es converteix en una nit de gran afluència de públic als carrers de Palma, a més de suposar una creixent demanda de participació ciutadana i intervenció artística aliena a les programacions de les galeries durant la Nit de l’Art. Aquest fet conviu amb les peticions d’ocupació de via pública que associacions, artistes a nivell individual o la ciutadania en general fan a l’Ajuntament per desenvolupar-hi les seves activitats.

Amb aquesta convocatòria, allò que es pretén és oferir als interessats a desenvolupar una activitat a la via pública durant la Nit de l’Art la possibilitat de presentar propostes que, si s’autoritzen, comptaran amb l’ajuda del consistori, que els habilitarà els espais i les infraestructures bàsiques (localitzacions delimitades, punts de corrent i/o cadafals). Les propostes s’han de desenvolupar a les següents localitzacions:

  • Plaça Major: s’autoritzarà un únic projecte, que pot ser col·lectiu o individual.
  • Plaça del Mercat.
  • Plaça de la Porta de Santa Catalina.

Les propostes es seleccionaran a través d’una comissió de valoració que es conformarà amb personal tècnic municipal dels departaments implicats: Seguretat Ciutadana, Interior, Infraestructures, Mobilitat, Participació Ciutadana i Cultura. El termini de presentació de les propostes finalitza el 12 de juliol. L’Ajuntament no assumirà despeses de contractació artística ni pel rider tècnic per a actuacions, il·luminació d’obres d’art, assegurances de les obres o serveis de muntatge de les instal·lacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *