Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Cicle de cinema i classes magistrals

Es Far Cultural

Vine a apendre com fer una pel·lícula

Cicle de cinema i classes magistrals

Us agrada el cinema?
Vols aprendre o descobrir com es gesta una pel·lícula, un documental, una història?
No us perdeu aquest cicle de tres sessions amb directors de cinema de les Illes Balears.

7èART > 1a SESSIÓ, 16 i 17 DE FEBRER.

Comencem amb el director menorquí André Cruz Shiraiwa (Maó, Menorca), director de “L’Altra Frontera” i una Masterclass del matreix director “L’aventura de fer una pel·lícula”.
Inscripcions a la Masterclass enviant correu a : info@esfarcultural.net

L’ALTRA FRONTERA
SINOPSI: 

Hannah i el seu fill León fugen d’una guerra que ha aïllat el seu país. Intentant creuar la frontera, entren a Terra de Ningú, un camp d’acollida que els proporciona llit i aliment, però que els sotmetrà a un sever sistema opressor obligant-los a competir per la seva permanència al camp. Claus, un vell conegut, afirmarà saber un secret de Hannah i León que, si es fes públic, posaria les seves vides en risc.

16 de Març a les 19h
Preu:3€

 

MASTERCLASS: L’AVENTURA DE FER UNA PEL·LÍCULA

Una classe magistral sobre l’aventura de fer cinema, basada en l’experiència del director André Cruz i la seva pel·lícula `L’altra frontera´. Partint del desig inicial de fer un llargmetratge fins al moment de l’estrena, tocarem aspectes creatius, tècnics, filosòfics, ètics, industrials i motivacionals.

Dirigit a un públic en general, que tengui interès pel cinema, arts visuals, narratives, així com sobre els processos creatius, qüestions artístíques o tècniques, professionals o econòmic.

17 de Març de 9:30h a 13:30h
Preu:8€

7èART > 2a SESSIÓ, 16 i 17 DE MARÇ

Direcció i producció de cinema documental a Balears, per Miquel Eek.

A partir del cas d’estudi del documental “Vida i mort d’un arquitecte” (Premi Ciutat de Palma, Premi Evolution i Premi al Festival de cinema de Madrid) el seu director i productor executiu parlarà de la relació d’equilibri entre creació i producció. Aquest i altres treballs al documental ens serviran per reflexionar sobre reflexionarem sobre cinema documental produït des de les Illes Balears però amb vocació de transcendir cap a la universalitat.

7èART > 3a SESSIÓ, 6 i 7 D’ABRIL

 

L’art de contar històries, per Omar Delorage.

Per què hi ha pel·lícules que creiem que són increïbles i d’altres que no ens han despertat ni la més mínima curiositat? Sí, és cert que tots tenim gustos diferents i que alguns ens agrada més veure pel·lícules d’acció, o de suspens, i altres preferim veure’n de romàntiques, o comèdies. Però això no vol dir que siguin o no siguin bones: per molt que no ens agradin les pel·lícules d’acció, si estan ben fetes, negar-ho seria un error. Llavors, de nou, per què hi ha pel·lícules triomfen i d’altres que no?