Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Convocatòria de Residència per a Comissariat a Tabakalera

CONVOCA:  Centre Internacional de Cultura Contemporània, Tabakalera

TERMINI : 31 de gener de 2016

DESCRIPCIÓ: el Centre Internacional de Cultura Contemporània, Tabakalera, a Madrid, convoca Residències per ajudar i impulsar artistes, creadors i agents culturals en els seus processos de producció de projectes. Amb aquestes residències també es vol generar uns encontres entre els comissaris participants que poden conduir a possibles futures col·laboracions.

La Residència serà d’entre 3 i 6 setmanes de durada, entre l’1 d’octubre i el 30 de desembre de 2016 i tendrà dues fases:

*la primera, de residència. En aquesta fase la dotació serà de: viatge d’anada i tornada, apartament totalment equipat, assegurança, espais de treball a l’espai de producció de Tabakalera, 1.000 euros en concepte de dietes, accés als fons de la biblioteca, assistència de l’equip de Tabakalera, acompanyament i ajuda per a la producció del projecte.

*la segona, de producció del projecte: en aquesta fase el comissari prestarà els seus serveis per a la producció del projecte desenvolupat a la Residència i que serà exposat durant la tardor de 2017. A canvi rebrà una contraprestació de 5.000 euros. La producció del projecte ha de tenir un pressupost màxim de 50.000 euros.

Els projectes es triaran segons la seva originalitat, qualitat, relació del projecte amb la línia seguida per Tabakalera, la seva viabilitat, la trajectòria del candidat i la intenció d’aquest a integrar elements locals.

La convocatòria pot ser declarada deserta si els projectes presentats no reuneixen els requisits sol·licitats.

OBJECTE I FINALITAT: recolzar a comissaris a desenvolupar un projecte expositiu que serà mostrat al centre Tabakalera durant l’any 2017.

DESTINATARIS:  persones físiques i jurídiques, nacionals o estrangeres, amb projectes curatorials dins els sector de l’art contemporani.

MÉS INFORMACIÓ:  pdf