Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Oberta la matrícula al Curs de Música d’Alaior

Aquest estiu Joventuts Musicals d’Alaior està preparant i organitzant la realització d´un nou curs de música, tenint en compte l’èxit del curs de violí que es va realitzar l’any passat, on van participar nombrosos alumnes de Menorca, Mallorca i Madrid.

Joventuts Musicals és una entitat sense ànim de lucre que pertany a la confederació d’associacions locals de Joventuts Musicals d’Espanya. Té com a objectius principals promoure la iniciació dels joves a la música, a l’expressió artística i a la creativitat; promocionar els joves intèrprets tant de Menorca com de fora de l’illa; i difondre la música culta amb l’organització de concerts.

El III Curs de Música d’Alaior es durà a terme entre el 25 i el 31 de juliol i la seva seu serà el preciós edifici que ocupa actualment l’Escola d’Adults de la ciutat menorquina d´Alaior. És un curs de música dirigit a estudiants de violí, viola, violoncel i contrabaix de tots els nivells, i que disposa d´un ingredient molt especial, ja que en aquest cas es treballarà tant l’expressió musical com la corporal.

El curs compte amb la presència de quatre figures destacades del món de la música i la dansa. Els alumnes podran gaudir de les classes de la reconeguda violinista Assumpta Pons, membre de l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, professora del Conservatori Teresa Berganza de Madrid, membre de l’excel·lent Quartet AmarArt i primer violí de l’Ensemble Verso i d’Art Concertante. La violinista i violista mallorquina Margalida Gual, que ha estat durant molts d’anys professora de l’Escola de Música de Ciutadella i que forma part de nombrosos grups i orquestres professionals. El violoncel·lista i director d’Orquestra Óliver Vinent, que actualment és professor i director de l’Orquestra del Conservatori de Menorca i la genial ballarina, coreògrafa i professora de dansa Alba SIntes, directora del Centre Alba Estudi de Dansa.

El termini d’inscripció finalitza el pròxim dia 10 de juny i ja s’han matriculat alumnes de Menorca, Mallorca, Madrid i Navarra.

El darrer dia del curs, dia 31 de juliol, es durà a terme a Alaior un concert amb la participació de tots els alumnes.