Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

“Disparadors i artefactes teatrals” Seminari Josep Maria Miró

Aquest seminari és una primera aproximació a les eines bàsiques per escriure teatre a partir dels disparadors, com a estímuls de punt de partida per iniciar un text, i la necessitat de crear artefactes teatrals i al tractament de les d’eines essencials i específiques com són la paraula, l’espai i el temps. El seminari combinarà la part teòrica, a partir de la lectura, anàlisi i debat de textos teatrals, que es facilitaran prèviament als participants, i exercicis pràctics.

Aquest no és un seminari destinat estrictament a futurs autors. El coneixement dels mecanismes d’escriptura teatral és útil també per aquelles persones que es dediquin a la direcció i la interpretació, tant a l’hora d’entendre la naturalesa del text i les seves necessitats per afrontar la posada en escena com també per entendre les lògiques de pensament i d’interpretació en la formulació de personatges.

El seminari també vol posar l’accent en la necessitat del compromís ètic que implica el teatre i la seva necessitat de connexió amb l’actualitat i les preocupacions i temes de debat contemporani.

 

Dates del taller: 10 a 14 de setembre de 2018.

Horaris: De 16.30 a 20.30h

Places limitades (màxim 12 participants)

Preu: 130€

 

Prèviament al seminari es facilitarà als i les participants diversos textos teatrals de lectura obligatòria per la seva realització.