Imatges d’Eivissa: ‘Reconstruint la nostra història’

REDACCIÓ EIVISSA, 19.03.16

Campanya ‘Reconstruint la nostra història’. L’Arxiu d’Imatge i So del Consell d’Eivissa sol·licita als ciutadans la recopilació de material visual i sonor sobre Eivissa antiga

L’Arxiu d’Imatge i So del Consell d’Eivissa, amb motiu de la preparació d’una exposició sobre les festes, els costums i les tradicions eivissenques, sol·licita la participació dels ciutadans.

Amb aquest motiu s’ha iniciat la campanya ‘Reconstruint la nostra història’, que té com objectiu recopilar imatges i documents escrits i sonors sobre Eivissa que estiguin en mans particulars per a la seva reproducció. L’original quedarà en mans del particular.

Els ciutadans interessats en aportar les imatges i els documents poden dirigir-se a la seu de l’Arxiu -edifici de l’Antiga Comandància militar, segona planta- o a la sala d’exposicions Sa Nostra Sala, al carrer Aragó, 17 de Vila. Els materials se recolliran fins al 31 de maig de 2016. Durant l’exposició es premiaran per votació popular les tres millors imatges o documents presentats.

“És important que els qui en cedeixin la imatge ens diguin qui hi apareix a la foto, qui l’ha fet, què hi representa, i l’any en que va ser presa”, ha comentat la directora de l’Arxiu, Lina Sansano.

A més d’aquesta campanya, l’Arxiu d’Imatge i So també ha presentat les activitats que s’estan desenvolupant durant aquest 2016, amb un pressupost total bastant major que l’any passat. Així es continuarà i accelerarà la tasca de classificació, catalogació i documentació de diferents lots de documents. En aquest sentit, s’ha iniciat la localització i captació del llegat multimèdia de Josep Maria Bassols Terrés. S’ha començat també la catalogació del fons de Josep Buil Mayral, fons ja completament digitalitzat i que conté unes 80.000 imatges.

Per altra banda, també s’estan catalogant lots més reduïts, com el del fotògraf dels 70 Arnaiz, i lots provinents de donacions de particulars. També es començarà la restauració dels plànols i alçats donats al Consell per l’arquitecte Luis Cervera, així com també part del material donat pel Taller d’Estudi de l’Hàbitat Pitiús.

Finalment, es convocarà una beca d’investigació sobre el llegat documental del desaparegut Xicu Lluy, centrat en el tema de l’exili.

https://1.bp.blogspot.com/-MfTtfYAoTHM/VuBpB_YYoDI/AAAAAAAAB4U/9H4UJuCg6a8/s1600/FULLET%2BIMATGES%2BD%2527EIVISSA_Page_2.jpg