Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

IV edició del concurs jove de curtmetratges ‘Jo dic prou!’

L’Ajuntament convoca la IV edició del concurs jove de curtmetratges ‘Jo dic prou!’
El certamen és una iniciativa de la Regidoria d’Igualtat i s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones 2018, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre.

Maó, 8 d’octubre de 2018

Un any més, l’Ajuntament de Maó convoca el concurs jove de curtmetratges ‘Jo dic prou!, adreçat als joves de fins a 26 anys, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre.

La iniciativa pretén conscienciar i implicar els més joves en la lluita contra aquesta xacra social, i hi pot participar qualsevol jove que hagi nascut, estudiï o resideixi a Menorca.

El guanyador obtindrà un val per valor de 500 euros, que podrà gastar en una botiga d’informàtica, i el veredicte es farà públic durant l’acte de sensibilització del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà el dia 24 de novembre, a les 12 hores, al carrer de ses Moreres.

El termini de presentación és fins al dia 20 de novembre.

TEMÀTICA

Ha de versar sobre la denúncia de la violència de gènere.

PARTICIPACIÓ

Hi pot participar qualsevol persona que hagi nascut, estudiï o residesqui a Menorca. Hi haurà una única categoria: per a joves de fins a 26 anys.

CONDICIONS TÈCNIQUES

Els curtmetratges poden estar gravats amb un mòbil (en format horitzontal o panoràmic), càmera fotogràfica, de vídeo o webcam. Han de ser originals i inèdits. Per tant, no poden haver estat guardonats anteriorment.

L’extensió no pot superar, en cap cas, els 2 minuts. Cada concursant pot presentar al concurs dues obres, com a màxim, que han de reflectir els objectius del concurs. Poden ser en format MP4, MOV o AVI.

En el curt, hi ha de constar:

– El títol
– Una frase escrita o subtitulada que faci referència al missatge

El jurat valorarà la riquesa del missatge i l’originalitat a l’hora d’exposar el tema i fer propostes de superació.

OBJECTIUS DEL CONCURS

Els curts poden incloure aspectes com els següents:

– Visibilització de formes invisibles d’agressions sexistes en contextos festius
– Identificació de conductes i agressions sexistes en el marc dels contextos d’oci
– Presentació de possibles respostes davant aquestes situacions citades

PRESENTACIÓ

Juntament amb l’entrega, s’haurà d’emplenar un petit formulari, on hauran de constar les dades següents:

– Nom i llinatges (si el curt es presenta en grup, hi hauran de figurar els noms i llinatges de cada una de les persones que hi participin)
-Data de naixement
– Telèfon de contacte
– Títol del curt

La presentació es pot realitzar de dues maneres:

1. Per correu ordinari o bé presencialment: al Casal Jove de Maó, c/ Sant Josep, 7. Amb el suport que es consideri oportú (llapis de memòria o CD-DVD). De dimecres a dissabte, de 17.00 a 20.00 hores.

2. En línia. Enviant l’enllaç corresponent de WeTransfer a l’adreça electrònica igualtat@ajmao.org. També us podeu descarregar el formulari a la web de l’Ajuntament: www.ajmao.org.

TERMINI D’ADMISSIÓ

A partir de la data de publicació d’aquestes bases i fins al dia 20 de novembre de 2018, a les 18.00 hores.

JURAT

Estarà format per quatre persones, expertes en producció audiovisual, que analitzaran i qualificaran les obres finalistes i, finalment, emetran un veredicte. Si considera que cap de les obres presentades té prou qualitat, el jurat pot declarar desert el concurs.

VEREDICTE

El veredicte es farà públic durant l’acte de sensibilització del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà a les 12.00 hores del dia 24 de novembre, al carrer de ses Moreres. Posteriorment, serà publicat a la web de l’Ajuntament.

REPRODUCCIÓ PÚBLICA

L’Ajuntament podrà emprar els curtmetratges que hagin estat seleccionats pel jurat per fer-ne exposició pública o penjar-los a la web.

DOTACIÓ

La persona (o grup) guanyadora rebrà un val de 500 €, per gastar-lo en una botiga d’informàtica.

PROPIETAT DELS CURTS

El curtmetratge guardonat, així com els cinc primers treballs seleccionats, passaran a ser propietat de l’Ajuntament de Maó, que se’n reservarà el dret de publicació i utilització.

ALTRES OBSERVACIONS

L’Ajuntament de Maó no es fa responsable de possibles pèrdues, ni d’altres danys que puguin patir els curtmetratges. Les obres no seleccionades podran ser recollides durant un període màxim de tres mesos, a comptar a partir del veredicte. Si no són recollides durant aquest termini, s’eliminaran, sense cap dret a reclamació.

La participació en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.
Bases concurs ‘Jo dic prou’ en pdf : http://www.ajmao.org/documents/documents/305f9ef3-9bfa-4d7f-b355-eecc65abfa95.pdf
Formulari d’inscripció : http://www.ajmao.org/Contingut.aspx?IdPub=16185&fbclid=IwAR2auhMV93QqNe4aEbDeZJ8ZEBaLS1GJNjvxB9Dk-VIMgdSX90pNZ4UaM4E