Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020

Cultura convoca la tercera edició del Premi Mallorca de Fotografia

(03/09/2020)

Busquets ha explicat que part del premi és econòmic, està dotat amb 7.000 euros, i una altra part és de difusió de l’obra, amb l’organització i la producció d’una exposició i un catàleg. La consellera ha expressat el seu desig «que aquest reconeixement sigui un estímul a la creació artística en matèria de fotografia contemporània».

Les bases preveuen que qualsevol persona física pot prendre part en aquesta convocatòria. El termini per presentar les candidatures és de trenta dies naturals comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el BOIB.

Una vegada finalitzat el termini de presentació d’obres, el jurat, format enguany per Maria Josep Mulet Gutiérrez, especialista en fotografia tant històrica com contemporània; Xavier Fiol Arbós Reus Méndez, galerista i creador de Palma Foto, i Fernando Gómez de la Cuesta, crític i comissari independent d’art contemporani, s’ha de reunir per triar, per unanimitat, el projecte guanyador. El veredicte s’ha de fer públic abans del 31 de desembre.

Enguany, segons ha explicat el cap de la unitat de l’Arxiu del So i de la Imatge, Francesc Bonnín, s’ha fixat un sistema de puntuació que preveu que un projecte pugui tenir una puntuació màxima de 100 punts. Per exemple, es valoraran la solidesa i el caràcter innovador del projecte, la qualitat tècnica i conceptual, l’estètica i la proposta formal, la inserció i projecció del projecte en el discurs de la fotografia contemporània, i el currículum i trajectòria de l’autor o autora, entre altres conceptes.

 

Bases:https://seu.conselldemallorca.net/fitxa?key=55442