Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

I Premi Mallorca de Dramatúrgia 2018

I Premi Mallorca de Dramatúrgia 2018

El guanyador rebrà 6.000 euros, gaudirà d’una residència artística a La Fornal i se’n farà una lectura dramatitzada del text

Es crea també un accèssit per a autors de les Illes, que es premiarà també amb una residència artística a La Fornal

Bases

El Teatre Principal de Palma i el departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca han anunciat la creació del I Premi Mallorca de Dramatúrgia 2018, el que suposa la recuperació del premi de dramatúrgia del Teatre Principal i la seva integració en els Premis Mallorca.

Aquest premi vol impulsar la creació de texts dramàtics en llengua catalana. Per això, les obres han d’estar escrites en català i no poden haver estat publicades ni representades, ni haver estat premiades en cap altre concurs ni certamen literari.

L’autor de l’obra premiada rebrà un premi en metàl·lic de 6.000 euros i gaudirà d’una residència artística a l’espai escènic de La Fornal d’Espectacles. A més, se’n farà una lectura dramatitzada de l’obra premiada dins de la temporada 2018/2019, que també serà publicada.

El termini d’admissió d’obres finalitzarà el proper 4 de juny i el nom de l’autor guanyador del certamen i de l’obra premiada es farà públic abans del 30 de juliol d’enguany.

Jurat independent

El jurat estarà format per un membre de l’Associació de Dramaturgs de les Illes Balears, tres professionals independents i la direcció del Teatre Principal.

Durant la presentació del Premi, Francesc Miralles, conseller executiu de Cultura, Patrimoni Esports del Consell de Mallorca, ha destacat que aquesta proposta “s’emmarca dins de les polítiques del departament de Cultura de donar visibilitat als artistes i a la seva obra, per això no només hem volgut dotar econòmicament el Premi sinó també lligar-lo a la creació i a la feina de l’autor amb la residència artística, la lectura dramatitzada i, qui sap, si ajudar més endavant a la seva producció i escenificació”.

El director del Teatre Principal de Palma, Carlos Forteza, coincidí amb Miralles i assegurà que la intenció de la institució és que l’obra guardonada “tengui vida més enllà del premi, i entroncar amb una línia de col·laboració que tendeixi a la creació d’un mapa de creació dramàtica de les comunitats amb llengua catalana”.

Forteza anuncià que el jurat atorgarà un accèssit a un autor de les Illes Balears, que serà premiat també amb una residència artística a La Fornal.