Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Premis Mallorca 2019

Nova edició dels Premis Mallorca de Creació Literària impulsats per la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca

La convocatòria dels guardons està dotada amb 90.000 euros i s’entregaran en el marc de la Diada de Mallorca

La vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, han presentat l’edició de 2019 dels Premis Mallorca de Creació Literària, que estan dotats amb 90.000 euros i inclouen guardons en les categories de narrativa (35.000 euros), poesia (25.000 euros) i assaig (30.000 euros).

Durant la roda de premsa, Busquets ha reiterat el compromís del departament que dirigeix amb la llengua i la cultura en català “perquè és riquesa per la nostra terra i perquè la llengua és un factor de cohesió social i, per tant, la literatura en llengua catalana n’és un pilar fonamental”. La consellera de Cultura ha destacat que les modalitats de literatura estan molt consolidades en els Premis Mallorca i tenen molt de prestigi.

Bases de la convocatòria

Les bases de la convocatòria dels Premis Mallorca de Creació Literària 2019 es publicaran al Butlletí Oficial de les Illes Balears. L’endemà comença el termini de 20 dies naturals per a presentar les obres, que han de han d’estar signades amb un pseudònim, han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català, i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s’adopti entre l’1 de juliol i el 31 de desembre de 2019, ambdós inclosos.

En acabar el termini de presentació d’obres es farà pública la composició dels jurats, 4 persones en cada categoria, i aquests han d’emetre un veredicte abans de dia 15 de desembre. Els premis, que són indivisibles, s’atorguen a l’obra que obtengui el major nombre de vots favorables, a parer del jurat.

La persona guanyadora es compromet a contractar una editorial per publicar l’obra i adquireix també el compromís que es distribueixi durant els primers 6 mesos de 2020.

Bases: http://caib.es/eboibfront/pdf/ca/2019/126/1042346