Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Premis Mallorca de Creació Literària 2020

Dimecres 10 de juny s’obre el termini per a la presentació d’obres

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, han presentat avui l’edició de 2020 dels Premis Mallorca de Creació Literària, que estan dotats amb 79.000 euros i que inclouen, com a novetat, la categoria de literatura infantil (10.000 euros), a més de les ja consolidades de narrativa (25.000 euros), poesia (15.000 euros), assaig (19.000 euros) i textos teatrals (10.000 euros).

A la convocatòria d’enguany, també com a novetat, s’hi ha introduït que les obres s’han de presentar per correu electrònic en format PDF. «Davant la incertesa de les mesures de seguretat sanitàries s’ha optat per aquesta fórmula que, a més, implica una passa cap a la modernització de l’Administració», ha explicat Busquets. Les obres i els annexos requerits s’han d’enviar a l’adreça nlinguistica@conselldemallorca.net amb l’assumpte: «Premis Mallorca de + modalitat». En el termini màxim de tres dies hàbils s’enviarà un correu de resposta com a confirmació de la recepció de l’obra.

La dotació econòmica del guardó en les diferents categories enguany es desvincula de l’edició de l’obra. Així, el Consell editarà les obres guanyadores i en farà promoció, a través de l’editorial a qui s’hagi adjudicat aquest encàrrec per concurs públic. Abans que acabi el termini de presentació dels originals, sempre que s’hagi resolt l’adjudicació del contracte d’edició, el Consell anunciarà quina editorial publicarà cada modalitat.

«els Premis Mallorca de Creació Literària són oberts a qualsevol persona física que hi vulgui participar i les obres que s’hi presenten han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català, i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s’adopti entre l’1 de juny i el 31 de desembre de l’any en curs, ambdós inclosos».

Més informació:

https://seu.conselldemallorca.net