Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Premis Mallorca

S’obre el termini per aspirar als Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia

Les obres literàries es poden presentar a partir del 18/06
Els projectes fotogràfics a partir del 21/06

Els Premis Mallorca de Creació Literària, amb una dotació total de 79.000 euros, tenen com a objectiu impulsar la producció creativa en català i els seus artistes. Així, el guardó en la modalitat de narrativa està dotat amb 25.000 euros, el de poesia amb 15.000 euros, el d’assaig amb 19.000 euros, el de textos teatrals amb 10.000 euros, i el de literatura infantil, també, amb 10.000 euros.

Entre les novetats es troba l’extensió de les obres de narrativa i assaig que anirà per nombre de pàgines i no per nombre de caràcters, així com les característiques més detallades de les obres que es presentin a literatura infantil, per exemple que els originals que es presentin han d’incloure un mínim de 8 il•lustracions originals i la resta poden ser esbossos. Així mateix, s’estableix que el premi es dividirà entre coautors en el percentatge que ells decideixen prèviament.

Les creacions s’han de presentar en format PDF per mitjà d’un enllaç habilitat a Llengua Mallorca, ja que no es poden presentar en paper ni per correu electrònic.

El Consell editarà les obres guanyadores i en farà promoció, a través de les mateixes editorials que l’edició passada: Disset Edició per al premi de literatura infantil i el Grup Editorial Sargantana sota el segell de Galés Edicions per a narrativa, poesia, textos teatrals i assaig.

Pel que fa al Premi Mallorca de Fotografia, el termini per presentar els projectes començarà dilluns 21 i es perllongarà durant 45 dies, 15 més que fins ara. Com a novetat principal, enguany s’incrementa també la quantia del premi, que passa de 7.000 a 8.000 euros, amb l’objectiu de reconèixer el talent i la feina del guanyador o guanyadora i també per aconseguir que aquest guardó sigui un estímul a la creació artística en matèria de fotografia contemporània.

El comissariat i la coordinació aniran a càrrec dels tècnics de l’Arxiu del So i de la Imatge. La mostra podrà itinerar durant els dos anys posteriors a la concessió del premi. Una vegada acabada la itinerància, un màxim de tres peces produïdes passaran a formar part del Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca. A més, el projecte guanyador s’editarà a càrrec de la institució insular.

A més, Busquets ha avançat que es preveu que les obres guardonades es donin a conèixer durant la gala de lliurament dels guardons, prevista per dia 7 de desembre de 2021 a la sala gran del Teatre Principal de Palma, tot i que aquesta data es pot modificar per motius d’organització. Ja s’han publicat les bases del concurs per a l’organització d’aquest acte.

Enguany, a més, els Premis Mallorca compten amb una imatge nova ideada per personal del programa del SOIB Reactiva de la Direcció Insular de Política Lingüística.

https://seu.conselldemallorca.net/