Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Redescobrim els clàssics de la literatura moderna amb “De Llompart als nostres escriptors”

REDACCIÓ PALMA, 5.11.2018. El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca 
Literària, organitza un curs de literatura moderna que vol donar a conèixer els valors literaris dels autors de les illes. 
Un projecte que engloba una dotzena de sessions, amb ponències i tertúlies, que comença aquest dimecres 7 de novembre i s’estén 
fins el maig del 2019. 

En el marc de la celebració de l’Any Llompart, aquest 2018, nombroses activitats han servit per posar de relleu l’aportació de Josep Maria Llompart com un dels poetes més destacats de Mallorca en el segle XX. En aquest curs es vol posar el focus en un altra faceta que fa de Llompart un referent imprescindible: l’estudi i crítica d’escriptors illencs anteriors i coetanis, que fan d’ell un dels principals historiadors de la nostra literatura.

El curs es presenta com un viatge literari que ens duu des dels anys de la Renaixença literària fins a les joves veus que protagonitzen les darrers dècades del segle XX. Consta de 12 sessions que seran conduïdes a càrrec d’un especialista en cadascuns dels autors comentats i es plantegen de manera dinàmica, implicant els participants en la tertúlia i el diàleg enriquidor.

Fins al maig de 2019 se succeiran les ponències que tractaran les obres d’escriptors destacats com Miquel Costa i Llobera, Joan Alcover, Llorenç Villalonga, Blai Bonet o Antònia Vicens, entre d’altres. La Casa Museu Llorenç Villalonga, a Binissalem, i l’Edifici de Sa Riera, a Palma, seran els llocs que acolliran les sessions.

El curs s’iniciarà el dimecres 7 de novembre a les 19 hores, a Palma, amb la conferència inaugural “Josep M. Llompart i la crítica literària: La literatura moderna a les Balears” a càrrec de Pere Rosselló Bover. A la resta de sessions intervendran Joan Mas i Vives, Gabriel S.T. Sampol, Damià Pons, Magdalena Gelabert, Isabel Granya, Sebastià Perelló, Jaume Marí i Prunella, Isabel Vidal, Jaume Munar i Sebastià Portell.

El projecte, organitzat per la Fundació Mallorca Literària del Consell de Mallorca, compta amb la col·laboració dels Departaments de Filologia Catalana i de Serveis d’Activitats Culturals de la UIB.

Les places són limitades i és obligatòria la inscripció prèvia mitjançant un correu electrònic a info@mallorcaliteraria.cat.