Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Residència d’investigació al MACBA

L’Institut d’Estudis Baleàrics, juntament amb el Centre d’Estudis i Documentació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, convoca una residència d’investigació en el marc del Programa de Suport a la Investigació d’aquest centre, adreçada a investigadors acadèmics, artistes i altres professionals de l’àmbit de l’art contemporani, naturals de les Illes Balears i/o residents a l’arxipèlag.

El Programa de Suport a la Investigació té la finalitat de donar suport a la comunitat investigadora, promoure la producció de coneixement i fomentar el diàleg entre la investigació i les pràctiques artístiques contemporànies. La durada de la residència és de tres mesos, de setembre a novembre de 2019.

La concessió de la plaça implica el dret a utilitzar un espai físic ubicat al Fons Bibliogràfic del centre, equipat amb ordinador personal, software d’oficina i accés a internet, bases de dades, catàlegs i altres recursos, a més de comptar amb l’assistència del personal de la Biblioteca i de l’Arxiu.

Per a la realització de la residència, l’IEB destina una ajuda de 2.500 € (impostos inclosos) en concepte d’honoraris d’investigació. El pagament d’aquesta ajuda es fa contra factura presentada pel candidat seleccionat.

Si s’escau, el candidat seleccionat pot sol·licitar una subvenció a la mobilitat de l’IEB per cobrir les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció durant la seva estada.

És obligatori que el candidat seleccionat compti amb una assegurança mèdica i de viatge.

Procés i criteris de selecció

Per prendre part en el procés de selecció, cal enviar un correu electrònic a psi@macba.cat, indicant al missatge “Inscripció Open Call Residència d’Investigació Illes Balears”.

La documentació que cal adjuntar és la següent:

• Carta de presentació.

• Descripció del projecte que es vulgui desenvolupar, especificant la rellevància dels recursos que reuneix el Centre d’Estudis i Documentació per al projecte en concret.

• Currículum vitae acadèmic i professional.

També es valoraran positivament cartes de referència o recomanació per part d’institucions o professionals del sector.

L’equip coordinador del Programa de Suport a la Investigació del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA farà la selecció del candidat resident.

Termini de sol·licitud

El termini per a l’enviament de sol·licituds romandrà obert fins el 31 de maig de 2019.

Resolució

Al llarg del mes de juny de 2019, el MACBA i l’IEB publicaran el resultat de la selecció final a les seves pàgines web. Així mateix, el candidat seleccionat rebrà un correu electrònic de confirmació per part de l’equip coordinador del Programa de Suport a la Investigació, que haurà de respondre per tal d’acceptar la residència.

Més informació

Si teniu preguntes o consultes, podeu contactar amb Karen Müller a kmueller@iebalearics.org o al 971178 996.