Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

XVIII edició dels Premis rei En Jaume. Calvià 2020.

Per tercer any consecutiu es convoquen els recuperats Premis rei En Jaume, constituint aquesta la seva XVIII edició. L’objectiu del certamen és el d’impulsar la creació artística en diferents disciplines, fomentar l’activitat cultural del municipi i donar-lo a conèixer des de diversos aspectes; històric, lúdic, geogràfic, natural….

Amb aquesta finalitat, en cada convocatòria s’estableix un tema amb l’objectiu de generar coherència i vinculació entre les diferents categories. Les obres presentades s’adequaran a la temàtica comuna, ja sigui d’una manera literal o metafòrica. Excepte en la categoria de Teatre, que el tema podrà ser lliure.

Per a l’any 2020, la temàtica triada són els veïnats de Calvià, entesos com a vincle que lliga entre ells als veïns d’un terme municipal, comprenent-se l’urbanisme, els comerços, espais públics, usos i costums dels seus residents i la vida en comunitat.

Per a aquesta edició, s’han incorporat dues categories a la ja existent de Fotografia: Còmic i Teatre.

Les dotacions són les següents:
– Premi rei En Jaume de Còmic: 1.200€ + publicació de l’obra + 100 exemplars per a l’autor.
– Premi rei En Jaume de Fotografia: 1.000€ + possibilitat d’una exposició en el Ajuntament amb la seva obra.
– Premi rei En Jaume de Teatre: 3.000€ + residència teatral + estrena amb taquilla per a la companyia.

S’estableix del 15 al 26 de juny el termini de presentació de les opbras participants en les categories de Còmic i Fotografia.

Del 13 al 24 de juliol serà el de presentació de les obres participants en la categoria de Teatre.

L’última setmana d’agost es durà a terme la inauguració de les exposicions i lliurament de premis dins del programa d’activitats dels Festes del rei En Jaume 2020.

Una altra de les novetats respecte a anteriors edicions és la de poder presentar-se menors d’edat, sempre amb autorització escrita per part dels seus tutors legals.

D’altra banda, el jurat valorarà la presència de valors ecològics, de respecte mediambiental, sostenibilitat o reciclatge de manera visual o argumental en els projectes presentats.

Les obres participants podran presentar-se presencialment en el Departament de Cultura, de dilluns a divendres, de 09 a 14h. També es podrà enviar per correu certificat o per agència de transports.