Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Cort treu a concurs el programa “Totescena”

REDACCIÓ PALMA 23.12.2014

El regidor de cultura Fernando Gilet, afirma que aquesta nova convocatòria “és un pas cap a la definició dels teatres municipals, a més d’un ajut i un estímul al sector escènic professional de les Illes Balears”

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha tret a concurs el contracte del programa “Totescena” per a la representació d’espectacles teatrals per a adults en els teatres municipals de Palma per al període comprès entre els mesos de febrer i abril de 2015. El contracte surt a concurs amb un preu de licitació de 20.570 euros, IVA inclòs.

El tinent de batlia de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palma, Fernando Gilet, ha manifestat que aquesta nova convocatòria és un pas cap a la definició dels teatres municipals, a més d’un ajut i un estímul al sector escènic professional de les Illes Balears “.

L’objecte del plec és la contractació de l’estrena a Palma d’espectacles teatrals per a adults a realitzar en algun dels tres teatres municipals de la ciutat (Mar i Terra, Catalina Valls i Xesc Forteza) entre el 6 de febrer i el 26 d’abril de 2015. Aquests espectacles poden ser de teatre de text, teatre gestual, titelles, espectacles de poesia, cafè teatre, teatre musical modern, cabaret, teatre circ o monòlegs.

De cada espectacle contractat es faran dues funcions al teatre municipal corresponent en dies consecutius entre les dates abans esmentades. No es contractaran espectacles amb continguts o elements que puguin ferir la sensibilitat de l’espectador.

Per adjudicar els contractes, les ofertes es valoraran tenint en compte l’interès escènic pel que fa a la creativitat de l’espectacle i l’atractiu que aquest pugui suposar per al públic, que el licitador ofereixi una funció extra sense càrrec, l’interès històric-social pel que fa a la relació de l’espectacle amb la història, la societat o la cultura de les Illes Balears o l’interès patrimonial pel que fa a la recuperació de textos o espectacles antics i la seva adaptació als nostres temps.

Així mateix, també es tindrà en compte a l’hora de realitzar les valoracions que siguin textos de nova creació o adaptacions literàries, la innovació artística pel que fa a la incorporació i el desenvolupament de nous llenguatges o tècniques escèniques, una rebaixa de fins al 10% sobre el preu de contractació i la inclusió d’espectacles en català, castellà o anglès.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *