Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Cultura i Benestar Social oferiran a través d’entitats socials accés gratuït a la programació cultural municipal

REDACCIÓ PALMA, 21.02.2020. A partir d’avui es posa en marxa un protocol entre 
àrees per tal d’oferir als col·lectius vulnerables accés als espectacles 
culturals

Els usuaris d’un total de 27 entitats socials així com dels Centres Municipals de Serveis Socials, podran accedir a la programació cultural municipal de forma gratuïta a través d’aquest protocol. L’àrea de Cultura posarà a l’abast de l’àrea de Benestar Social, 10 entrades per espectacle programat per part de l’Ajuntament als Teatres Municipals, i l’àrea de Benestar Social les posarà a disposició dels seus usuaris i dels de 27 entitats, arribant a un total de 15.000 usuaris.

Noguera ha afirmat que “feim de la cultura un dret universal garantint-ne l’accés a les persones més vulnerables”, el tinent de batle ha explicat que “entenem la Cultura com una de les eines d’inclusió social més potents, per això hem de fer accessible a les persones que tenen menys recursos la cultura”. Noguera ha recordat que el projecte de la Fàbrica de Can Ribes com a centre de creació, formació i recerca de les arts del circ, al barri de la Soledat i Nou Llevant també treballa en aquesta línia de fer de la Cultura una eina d’inclusió social als col·lectius més vulnerables.

Pel que fa a les entitats que podran tramitar entrades als espectacles culturals per als seus usuaris, 12 formen part del Consell Municipal de Serveis Socials i 15 són entitats amb les que la regidoria hi treballa de forma constant. Hi ha entitats com Creu Roja, Càritas, Projecte Home o Aldeas Infantiles, arribant a totes les edats d’usuaris i diferents necessitats.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *