Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Cultura incrementa les ajudes de l’Institut d’Estudis Baleàrics i en crea de noves  

REDACCIÓ PALMA, 14.06.2017. Cultura incrementa les ajudes de l’Institut d’Estudis 
Baleàrics i en crea de noves  Producció d’arts visuals (100.000€) i Jornades 
d’Estudis Locals (40.000€)


Es crea una xarxa estable d’intercanvi d’exposicions entre les Illes Balears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha presentat les tres noves línies d’ajuts de l’Institut d’Estudis Baleàrics, les quals s’afegeixen a les ja existents. La quantitat d’aquestes tres noves línies suma un total de 640.000 €. Aquestes tres línies, que no existien, estan dedicades, per una banda, a la producció audiovisual i a la d’arts visuals i, per una altra, a la realització de Jornades d’Estudis Locals.

La línia d’ajuts en producció d’arts visuals, està dotada amb un total de 100.000 €. D’aquests, destina 25.000 € a ajudar a ampliar a la resta de territoris de parla catalana el circuit TalentIB dedicat a artistes, organitzadors i centres de les Illes. Es destinen 25.000 € més a ampliar a la resta de territoris de parla catalana el TalentIB destinat a residències d’artistes i comissaris de les Illes. Com a novetat es crea una línia específica per a la creació d’una xarxa estable d’intercanvi d’exposicions entre espais públics de les Illes Balears amb una partida de 50.000 €.

L’altra línia d’ajudes és per a l’organització de Jornades d’Estudis Locals i la publicació de les actes dels municipis de les Illes Balears, amb un import total de 40.000 €.

I la tercera línia d’ajudes va dirigida a la producció audiovisual, amb 500.000 €. Dins aquesta nova línia, des de l’Agència de Turisme de les Illes Balears també s’hi destinarà una partida de 150.000 €, sumant així un total de 650.000 €.

La consellera Fanny Tur i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Francesc M. Rotger, han explicat aquestes tres línies de subvencions aquest migdia als mitjans de comunicació.

Increment d’altres ajuts

Amb tot, a més, la Conselleria incrementa les aportacions econòmiques a la promoció exterior en arts escèniques en 60.000€, pel que fa a literatura en 25.000€, i en 90.000€ música.

També amplia el TalentIB en literatura a la tots els territoris de parla catalana, obrint així la possibilitat que els artistes illencs puguin accedir a altres territoris on fins ara no arribaven. Amb el TalentIB de música i arts escèniques es farà el mateix en les següents convocatòries.

A més, la Conselleria també ha previst un plus per a potenciar l’edició en llengua catalana a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics. I també com a novetat, hi haurà per primera vegada subvencions per a les traduccions d’obres literàries al català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *