Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Celebració de la Diada de Mallorca a Lluc

En aquesta ocasió hem pujat per la Serra de Tramuntana de Mallorca per arribar  a Lluc i poder-vos mostrar un trosset d’una celebració que ja comença a ser arrelada: La Diada de Mallorca. No compta amb un conjunt gaire gros d’activitats però algunes són molt participades. Per exemple, la Pujada a Lluc a peu des de la Part Forana. Caminaires d’arreu de Mallorca parteixen el dissabte de les seves poblacions, per arribar la matinada del diumenge a l’esplanada del Santuari de Lluc, on els sol esperar una bona xocolatada.

Aquesta pujada a peu  és ben coneguda i ben difosa pels mitjans de comunicació illencs. Però Art-Xipèlag avui us vol mostrar el que passa també a Lluc, el dia abans d’aquesta pujada. Es reuneixen mallorquins i mallorquines i forans i algun turista, en uns actes que no solen tenir periodistes ni càmeres però que són igual de sentits i que compten amb un públic ben fidel de cada any.

Ens acomiadam després d’haver vist com no ens tocava el cabrit que han sortejat a la plaça, després d’haver tastat els bunyols i el vi dolç que han repartit entre els assistents  i després de saludar a la Mare de Déu amb una ballada final dins l’església. L’any que ve tornarà la festa!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *