Celebració de la Diada de Mallorca a Lluc

En aquesta ocasió hem pujat per la Serra de Tramuntana de Mallorca per arribar  a Lluc i poder-vos mostrar un trosset d’una celebració que ja comença a ser arrelada: La Diada de Mallorca. No compta amb un conjunt gaire gros d’activitats però algunes són molt participades. Per exemple, la Pujada a Lluc a peu des de la Part Forana. Caminaires d’arreu de Mallorca parteixen el dissabte de les seves poblacions, per arribar la matinada del diumenge a l’esplanada del Santuari de Lluc, on els sol esperar una bona xocolatada.

Aquesta pujada a peu  és ben coneguda i ben difosa pels mitjans de comunicació illencs. Però Art-Xipèlag avui us vol mostrar el que passa també a Lluc, el dia abans d’aquesta pujada. Es reuneixen mallorquins i mallorquines i forans i algun turista, en uns actes que no solen tenir periodistes ni càmeres però que són igual de sentits i que compten amb un públic ben fidel de cada any.

Ens acomiadam després d’haver vist com no ens tocava el cabrit que han sortejat a la plaça, després d’haver tastat els bunyols i el vi dolç que han repartit entre els assistents  i després de saludar a la Mare de Déu amb una ballada final dins l’església. L’any que ve tornarà la festa!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *