Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Maria Huerga: Llibre d’artista

Els llibres d’artista són, juntament amb l’obra en paper en general, sovint mal considerades. De fet, solen estar clarament infravalorades. Rar és el col·leccionista que vulgui adquirir una d’aquestes peces, seduïts pel volum i l’aparença dels grans quadres a l’oli, de les instal·lacions o les escultures. S’equivoquen. Sovint l’artista més íntim, més autèntic i més sincer el trobem a les petites peces.

A aquelles obres casolanes, fruit dels moments de reflexió, de la solitud de l’estudi. Obres que de vegades volen recollir aquell somni de l’artista abans que s’esvaeixi. Que reflecteixen aquella experiència onírica que ha copsat l’esperit del creador.

Maria recull de les deixalles un catàleg de paper pintat. Li agraden aquelles superfícies desiguals i barroques. A poc a poc, a l’estudi, hi recull a les seves pàgines les sensacions, els records. El mescla amb records d’infantesa i reflexiona sobre la societat patriarcal, sobre la dona, sobre el poder.

El resultat és una obra angoixada i tendra. Plena d’esperança, de bellesa. De vegades trista, de vegades lluminosa. Sempre plena de sensibilitat.