Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El director americà David Andrew filma a la UIB la creació de la Biblioteca Digital Oriental Joan Mascaró i Fornés

La UIB treballa, des de fa sis anys, en la creació de la Biblioteca Digital Oriental, que contindrà bibliografia especialitzada sobre la figura de Joan Mascaró i Fornés

 El diari de la UIB (15/12/2017)

 ‘El Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB treballa, des de fa sis anys, en la creació de la Biblioteca Digital Oriental, que contindrà bibliografia especialitzada sobre la figura de Joan Mascaró i Fornés, poeta, orientalista i lingüista mallorquí de reconegut prestigi internacional, així com publicacions especialitzades en filosofia oriental.

La filmació ha tingut lloc a la Unitat de Digitalització i Accés Obert (DAO) de la Universitat de les Illes Balears, on el director David Andrew ha documentat el procés de digitalització de revistes especialitzades en filosofia oriental i de cal·ligrafies xineses que formaran part de la Biblioteca Digital Oriental, un projecte que serà presentat al públic al llarg de l’any 2018.

La digitalització d’aquest material especialitzat ha estat possible gràcies a diversos acords de col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i editors especialitzats dels Estats Units, del Regne Unit i de Corea del Sud.

El criteri de selecció de les revistes que formaran part d’aquesta biblioteca digital, a part que pel seu contingut siguin valuoses per als investigadors i lectors interessats, és que promoguin el respecte, la tolerància i l’enteniment entre les diferents tradicions espirituals, místiques i religioses, tal com va fer Joan Mascaró al llarg de la seva vida.

La Biblioteca Digital Oriental va néixer com a iniciativa de Miquel Pastor i d’Eduard del Valle, director del Servei de Biblioteca i Documentació i cap de la Unitat de Digitalització i Accés Obert de la UIB respectivament, que han estat entrevistats per David Andrew.

La filmació formarà part de la pel·lícula documental Zen is now, que s’està rodant en diversos indrets del món des de fa dos anys i que es preveu presentar a diversos festivals cinematogràfics durant l’any 2019. ‘

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *