Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

La doctora Maria Barceló Crespí, presenta “El document del mes” a l’Arxiu del Regne de Mallorca

REDACCIÓ PALMA, 11.05.2018. Maria Barceló Crespí, catedràtica d’Història Medieval de la 
Universitat de les Illes Balears, presenta El document del mes a l’Arxiu del Regne de Mallorca

Aquest dijous horabaixa es va celebrar la quarta edició de El document del mes a l’Arxiu del Regne de Mallorca. En aquesta ocasió el document protagonista va ser el testament d’Agnès de Pacs i Segarra (ca- 1415-1485). La presentació i contextualització del document va anar a càrrec de la Dra. Maria Barceló Crespí, catedràtica d’Història Medieval de la Universitat de les Illes Balears.

L’activitat va permetre apropar els assistents la figura d’Agnès de Pacs i Segarra, una de les dones més importants de la seva època per haver exercit de promotora cultural i protectora del llegat intel·lectual de Ramon Llull. Aquesta dona, avançada al seu temps, gaudia d’un lloc privilegiat a la societat del moment, per pertànyer a una família notable tant a nivell econòmic com a polític. Precisament, la Dra. Maria Barceló és una de les persones que més ha estudiat la seva biografia, i la d’altres dones destacades del segle XV com Beatriu de Pinós, a partir de la documentació custodiada a l’Arxiu del Regne de Mallorca, centre gestionat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Així doncs, el públic reunit a la sala d’actes de l’Arxiu va poder contemplar de primera mà el testament original que suposa el llegat vital d’aquesta important personalitat femenina de la Mallorca medieval.

El pròxim mes de juny es celebrarà una nova edició d’aquesta activitat impulsada per la Conselleria de Cultura que pretén donar a conèixer els principals documents conservats en aquesta Institució i complir així el compromís de difondre entre la ciutadania el patrimoni documental de les nostres illes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *