Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Consell reconeix el paper vital de la cultura per assolir els objectius de l’Agenda 2030

REDACCIÓ PALMA, 12.03.2019. El Consell de Mallorca s’ha sumat a la declaració 
“El compromís de la cultura amb l’Agenda 2030” que s’ha aprovat avui en la 
Comissió de Relacions Internacionals de la Federació Espanyola de Municipis i 
Províncies, FEMP. Una trobada, celebrada a Madrid, a la qual ha assistit el 
vicepresident primer, Francesc Miralles.

La declaració reconeix que el món de la cultura i els seus agents tenen un paper vital a l’hora d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es va marcar l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2015 i que conformen la coneguda Agenda 2030.

El text reconeix el poder transformador de les expressions culturals i la seva capacitat per transmetre idees, modificar comportaments i millorar la qualitat de vida de les persones. Per tant, la cultura pot contribuir de manera decisiva a aconseguir un món basat en l’equitat, la inclusió i la sostenibilitat dels recursos. Entre els compromisos assolits pels membres de la FEMP hi ha el de contribuir a que els centres i programes culturals siguin sostenibles mediambientalment i inclusius, així com fomentar una cultura de la sostenibilitat en el sector cultural.

Per al vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “la cultura és palanca per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. Estic convençut que, després d’aquestes eleccions, els responsables institucionals de cultura esdevindran veritables agents de desenvolupament sostenible”.

La d’avui ha estat la darrera reunió d’aquesta legislatura de la Comissió de Relacions Internacionals de la FEMP. Per això s’ha aprofitat per fer memòria de la feina feta i s’ha aprovat un pla de feina per als pròxims quatre anys (2019-2023) que prioritzarà, entre d’altres línies d’actuació, garantir la participació de les entitats locals en les estratègies per assolir els compromisos que inclou l’Agenda 2030, facilitant la recollida d’informació dels projectes que s’impulsin i la participació dels governs locals en fòrums nacionals i internacionals. També es volen enfortir les aliances i participació en xarxes internacionals d’autoritats locals –com el Consell de Municipis i Regions d’Europa, CMRE, i Ciutats i Governs Locals Units, CGLU- i els seus membres amb l’objectiu d’avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *