Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El conseller de Turisme i Esports es reuneix amb els responsables de l’Atlàntida Film Fest

REDACCIÓ PALMA, 09.08.2019. A la trobada s’han valorat els resultats de la darrera edició 
del festival i s’han plantejat línies de suport per als propers anys

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el responsable de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo, s’han reunit amb el director de l’Atlàntida Film Fest, Jaume Ripoll, i la productora del festival, Cristina Gómez. Durant la trobada s’ha fet una valoració dels resultats de la darrera edició del festival, celebrada a principi del passat mes de juliol, i s’han plantejat les línies de suport per als propers anys.

El conseller Serra ha assegurat que «el Consell apostarà l’any vinent de manera decidida per un festival únic i innovador. Volem que Mallorca sigui protagonista». El responsable de turisme i esports ha afegit que «aquesta legislatura el món del cinema i l’audiovisual seran claus per convertir Mallorca en un espai de rodatges i promoció turística. Per això incrementarem la nostra aportació al festival per consolidar el projecte».

Des de la Fundació Mallorca Turisme s’ha donat el suport institucional necessari al festival des dels inicis, per fomentar, enfortir i facilitar la vinculació de Mallorca amb la indústria del cinema. A més, ha concedit en el marc d’aquest festival el premi Master of Cinema a directors de cinema de reconegut prestigi internacional, com Guy Hamilton, a títol pòstum, Roland Joffe o Ken Loach.

L’auge d’aquest festival i el renom internacional que ha assolit al llarg dels 9 anys d’existència —en la versió en línia i 5 en viu a Palma—, han consolidat aquesta cita com un dels principals festivals cinematogràfics que se celebren a la nostra illa, però amb seguiment arreu d’Europa.

A més, l’Atlàntida és un festival reconegut com un dels més innovadors i interessants, tant per part de la Unió Europea com del Ministeri de Cultura espanyol, la qual cosa contribueix a projectar la imatge de Mallorca a l’entorn del turisme cinematogràfic. La propera edició del festival serà una cita especial, ja que se’n celebrarà la desena edició, que es durà a terme del 29 de juliol al 29 d’agost de l’any que ve.

Turisme de cinema

Des que el Consell va assumir la competència de la promoció turística, ha prioritzat el producte de turisme de cinema. Es tracta d’una oferta en auge, estretament vinculada a un turisme cultural, que atreu un perfil de visitant de qualitat. És, indiscutiblement, una modalitat sostenible i que afavoreix la desestacionalització de la demanda.

És impulsora, a més, de l’entramat empresarial ja que genera demanda d’altres sectors (alimentació, hoteler, viatges, oferta de restauració, etc.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *