Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El duet mallorquí Jansky actua al festival Eurosonic

REDACCIÓ PALMA, 17.01.2019. Del 16 al 19 de gener té lloc a Groningen (Holanda) el festival de música europea Eurosonic. 
El duet mallorquí Jansky hi actua amb el suport de la Conselleria de Cultura. A més de Jansky, també forma part de la 
programació d'aquesta fita musical el compositor mallorquí Marc Melià.

A banda d’acompanyar els artistes, el responsable de l’àrea de música de l’Institut d’Estudis Baleàrics també s’ha desplaçat a Groningen amb l’objectiu de presentar al públic més internacional Fira B!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears, que tindrà lloc a Mallorca del 3 al 6 d’octubre del 2019.

Eurosonic

El festival Eurosonic és la plataforma europea més consolidada per a la música pop i rock, i un mercat ideal per donar visibilitat a projectes independents. L’objectiu principal del festival és estimular i promoure les connexions i la circulació de la música europea.

Tant Jansky com Marc Melià han actuat el dimecres 16 de gener a la nit, a diferents escenaris. En el cas de Marc Melià ha ofert el seu showcase a les 20.45 h al Grand Theatre, i el duet ha tocat a les 22 hores al News Cafe.

Jansky

El duet mallorquí Jansky mescla sons orgànics que interactuen entre la flauta de Jaume Reus i la veu de Laia Malo, a través de la manipulació digital, per escenificar boscos urbans i raves selvàtiques.

El setembre del 2018 van treure el seu nou àlbum d’estudi ‘This is Electroverse’ (Hidden Track Records), on perfeccionen la seva particular mescla d’electrònica i poesia.

Marc Melià

Marc Melià, compositor i músic nascut a Mallorca, viu actualment a Brussel·les. Durant els darrers 10 anys, ha estat component, produint i tocant a diferents grups, inclòs el trio Lonely Drifter Karen. A l’hora d’actuar, utilitza un sintetitzador Prophet 08, i la seva veu, que es filtra a través d’un vocoder. Marc Melià trenca amb les normes habituals de la música electrònica: no hi ha seqüències o ritmes gravats prèviament, cada cançó es crea a cada concert.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *