Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Govern estableix les bases de col·laboració en l’àmbit cultural amb Formentera

REDACCIÓ PALMA 24.09.2015

El Govern estableix les bases de col·laboració en l’àmbit cultural amb Formentera

La consellera de Participació,Transparència i Cultura del Govern Balear, Esperança Camps, s’ha reunit avui amb el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Cultura, Susana Labrador, en el primer viatge oficial de la responsable balear fora de Mallorca. D’aquesta manera, Esperança Camps ha volgut escenificar el trencament de la insularitat a nivell cultural que vol dur endavant des de la seva conselleria, segons ha manifestat. A la reunió també ha assistit el director general de Cultura del Govern, Jaume Gomila.

En aquesta trobada s’han establert les bases de col·laboració en àmbit cultural d’ambdues institucions, i ja s’ha acordat crear «un circuit cultural i artístic per rebre producció de les illes,però també exportar», segons ha explicat Susana Labrador, després de la reunió.

Per part seva Esperança Camps ha dit que «el mes novembre s’inicia l’any Ramon Llull» i ha anunciat que «Formentera serà la seu d’alguns dels actes que s’organitzen per la seva celebració».

Museu de Formentera

La consellera de Cultura ha tornat a reclamar la creació del Museu de Formentera. En aquest sentit, el director general, Jaume Gomila, ha parlat sobre la feina que ja estan duent endavant per dotar l’illa d’un museu durant aquesta legislatura. Ara, ha explicat que, han de treballar conjuntament amb el Consell de Formentera per «crear un museu que es converteixi en un centre capdavanter i sigui un lloc on la gent vengui a viure experiències».
Pel que fa a la normalització lingüística el Govern estudia línies d’ajudes per fomentar la retolació en català, segons han explicat a la trobada, ja que diuen que volen fomentar la llengua des d’un punt de vista positiu. Així mateix la consellera balear els ha explicat que cap a final d’any es tornaran a sintonitzar el canal 33 i el 3/24 a totes les illes. Les dues conselleres han coincidit en destacar la bona sintonia que hi ha hagut en la trobada i que la comunicació entre les dues administracions és constant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *