Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Govern i la UIB formen els professionals de la comunicació

REDACCIÓ EIVISSA, 28.03.2019. El Govern i la UIB formen els professionals de la 
comunicació per millorar la qualitat lingüística als mitjans. 26 inscrits a les 
II Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: la Llengua Oral 
que s'inicien aquest divendres

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la Universitat de les Illes Balears organitzen les II Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: la Llengua Oral. Organitzades per la Direcció General de Política Lingüística i el Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB), tindran lloc els dies 29 de març, 5 i 12 d’abril de 2019 a l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP).

La segona edició d’aquestes jornades, a la qual s’hi ha inscrit 26 persones, té l’objectiu de continuar reflexionant sobre la llengua oral en els mitjans de comunicació i d’aprofundir en aspectes que no es varen poder tractar a la primera edició, relacionats amb l’entonació i la qualitat de veu, la bona pronunciació en la televisió i en la ràdio i qüestions de sintaxi.

Entre els objectius d’aquestes jornades destaquen reflexionar sobre la llengua com a eina bàsica de feina del periodista i sobre la responsabilitat dels professionals dels mitjans de comunicació com a difusors de models lingüístics de referència, proposar un ús de la llengua correcte i adequat que respongui amb eficàcia a les necessitats comunicatives dels mitjans de comunicació, o proporcionar recursos per continuar millorant la praxi lingüística en l’àmbit professional.

Aquestes jornades s’adrecen especialment als periodistes i als professionals dels mitjans de comunicació audiovisuals de les Illes Balears i tenen una durada de 10 hores (9 de presencials i 1 en línia).

El programa serà el següent:

Divendres 29 de març de 2019
17 – 18.20 h. Presentació de les conclusions de les I Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació i nocions generals (docent: Joan-Albert Villaverde)
18.20 – 18.40 h. Pausa
18.40 – 20 h. Aspectes prosòdics: “Entonació, qualitat de veu i gestualitat en els mitjans de comunicació audiovisuals” (docent: Maria del Mar Vanrell)

Divendres 5 d’abril de 2019
17 – 18.40 h. Aspectes fonològics i fonètics: “La bona pronunciació a la televisió i la ràdio” (docent: Gabriel Bibiloni)
18.20 – 18.40 h. Pausa
18.40 – 20 h. Pràctica

Divendres 12 d’abril de 2019
17 – 18.20 h. Aspectes sintàctics: “Si no m’equivoc, cosa que no sol passar mai (unes qüestions de sintaxi)” (docent: Joan Melià)
18.20 – 18.40 h. Pausa
18.40 – 20 h. Pràctica
Una part del contingut s’impartirà en línia (docent: Beatriu Defior).

Per a més informació: http://blocs.uib.cat/qualitat-linguistica/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *