Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El III Festival de Videodansa creix en participació

REDACCIÓ PALMA, 01.10.2015

El III Festival de Videodansa creix en participació

El pati del Casal Solleric acollirà demà i dissabte la projecció de 21 curtmetratges de diferents països

El certamen col·laborarà amb el festival SHOOT de Suècia, on es podran veure obres d’artistes illencs

Palma, 1 d’octubre.- El Festival de Videodansa de Palma arriba a la seva tercera edició afegint un nou espai, la Fundació Pilar i Joan Miró, i encetant una col·laboració amb el festival de videodansa SHOOT, de Suècia, on es podrà veure una selecció d’obres d’artistes de les Balears el 2016. Enguany, es projectaran entre demà i dissabte al pati del Casal Solleric 21 peces de videodansa on es barregen  la dansa, la performance i el curtmetratge.

La coordinadora general de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Noemí Garcies, ha destacat la necessitat que existeixin festivals que beuen de “la interdisciplinitat”. Per la seva banda, la directora gerent de la Fundació Palma Espai d’art, Pilar Ribal, ha assegurat que el certamen permet “conèixer noves propostes”.

Un estil propi

La directora del festival, Ágota Harmati, ha remarcat la gran participació que hi ha hagut enguany, ja que s’han presentat 160 peces de diferents països, “molts més que l’any passat”. Harmati ha afirmat que les obres de les Balears tenen “un estil propi” que les diferencia de la resta i que s’allunya de les modes actuals, “que es basen en l’art urbà”.

De les 21 peces que es projectaran, 6 procedeixen de les Balears: “Subsuelo”, d’ Alex Gomiz i Alberto Trabado; “The last dance”, de Concha Vidal; “Es sindicat des Vi”, d’Espai Escènic 9; “Hundred Sculptures of Sembah”, d’Elsa Montenegro; “Sol-Le-Da”, de Belén Iniesta, i “I tu no hi ets”, de Carlos Miró. També es podran veure obres de la República Txeca, Suècia, Alemanya,  Itàlia, Hongria, Argentina, Canadà o Brasil.

El dissabte a les 11.00 hores la directora del festival impartirà un taler dirigit a artistes de les Balears que es dediquen a la videodansa. L’objectiu del taller és aportar coneixements als artistes sobre com presentar les seves obres a festivals nacionals i internacionals, i quines són les plataformes més importants dedicades a la videodansa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *