Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El periodista i escriptor Jordi Agut presenta la novel·la ‘Línia de quatre’ al festival FEBRER NEGRE

REDACCIÓ PALMA, 17.02.2020. Jordi Agut Parres (Valls de Torroella, 1975) és 
originari d’una antiga colònia tèxtil coneguda per haver estat també, amb la 
denominació de Colònia Valls, el poble del llegendari extrem del Barça 
Estanislau Basora. És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de 
Barcelona. Des del 1997 treballa al diari Regió7 de Manresa.

Participarà en l’onzena edició del festival Febrer Negre de Palma amb el llibre Línia de quatre, una novel·la que és seqüela de la interessantíssima L’últim defensa i que novament presenta una trama en la qual es barregen futbol, burocràcia, diners i corrupció.

Agut presentarà la seva novel·la divendres 21 a les 19.00 hores a Embat Llibres, acompanyat de Sebastià Bennassar, director de ‘Lo marraco negre’, la col·lecció de novel·la negra de Pagès Editors dins la qual s’ha publicat el llibre d’Agut; i Toni Bennassar, advocat relacionat amb el món del futbol.

Més informació sobre el llibre

‘Línia de quatre’ es desenvolupa en un Congrés de la FIFA celebrat a Moscou el juny de 2018, en el qual, a les portes d’assumir el seu càrrec, el candidat a la presidència, el suec Roger Fredriksson, és assassinat.

Entre els milers d’assistents a l’acte es descobreix la presència d’una de les terroristes implicades en els múltiples atemptats previs a la celebració de l’Eurocopa de dos anys abans. L’aleshores màxim responsable de la investigació, l’agent britànic George Mitchell, encara afectat personalment per les repercussions d’aquells esdeveniments, s’haurà de posar al capdavant d’un nou equip, desplaçar-se a la capital russa i descobrir qui hi ha darrere del magnicidi quan falta menys d’una setmana per a l’inici de la Copa del Món. Tot, mentre sobreviu als tentacles de la corrupció que envolta el màxim organisme del futbol mundial.

La novel·la negra de Jordi Agut és una de les poques d’aquest gènere ambientada en el món del futbol i ha sigut una de les 11 obres finalistes al millor llibre de l’any sobre aquest esport que atorga cada any la prestigiosa revista Panenka

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *