Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

30 de desembre, al Teatre Principal, espectacle multicreatiu en homenatge a la Serra de Tramuntana

REDACCIÓ PALMA 24.12.2014

El Teatre Principal de Palma ha acollit aquest matí la presentació del concert ‘Turris Eburnea’, que un selecte grup d’artistes, músics i autors duran a terme, el proper 30 de setembre, a les 20 hores, en homenatge a la Serra de Tramuntana.

A la convocatòria d’aquest matí han assistit alguns dels artistes que actuaran al concert: el jove violinista mallorquí Francisco García Fullana; el pianista Oscar Caravaca; el pintor Llorenç Garrit, creador d’algunes de les imatges i pintures que formaran també part de l’espectacle; i el director escènic del concert, Jaume Caldentey. També realitzaran la seva aportació artística a aquest esdeveniment el compositor David León i l’escriptor i poeta Antoni Vidal Ferrando.

‘Turris Eburnea’ respon plenament a les característiques d’una funció multicreativa, on diverses arts, com ara la música, la poesia i la pintura, es donaran la mà per retre homenatge a la Serra de Tramutana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2011.

Per una banda, el concert acollirà la interpretació d’una obra inèdita, ‘Tramuntana’, original de David León, un compositor mallorquí que compta amb una producció de més de 50 obres per a piano, cant, música de cambra, cor i orquestra. Les seves creacions han estat interpretades a nombroses localitats espanyoles, i també a països com França, Alemanya, Brasil i Polònia.

Per un altre costat, Llorenç Garrit mostrarà les creacions que ha agrupat entorn del nom ‘Turris Eburnea’. Des que va començar la seva trajectòria, l’any 2001, aquest jove artista de Santanyí ha acumulat una notable experiència creativa que ha compartit amb el públic de nombroses galeries i espais artístics. L’altre aportació al concert correrà a càrrec de la poesia, de la mà d’Antoni Vidal Ferrando.

El programa musical es dividirà en dues parts. A la primera, el públic escoltarà obres de Bach, Ysaÿe, Paganini i Kreisler, i a la segona, entre d’altres peces, la Dansa de Mallorca i el Copeo de Muntanya de Bernat Pomar, i l’estrena mundial de ‘Tramuntana’, original de David León.

Una altra particularitat destacable del concert és que Francisco García Fullana farà servir, durant la seva actuació, un violí ‘Pietro Guarneri’ de 1679, que generosament li ha estat cedit per part de la Stradivari Society de Xicago.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *