Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

El Refectori de l’Ajuntament acull l’exposició ‘Homenatge a la ceràmica d’Anneliese Witt. Poesia i fang’.

REDACCIÓ EIVISSA, 25.06.2019. La Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa acull l’exposició 
‘Homenatge a la ceràmica d’Anneliese Witt. Poesia i fang’, una mostra dedicada a la tasca de 
l’artista nascuda a Berlin l’any 1935 i que ens va deixar el mes de maig de 2018

‘Poesia i fang’ acull una vintena de peces de Witt que estaran acompanyades pels texts escrits per a la ocasió pels escriptors i poetes Nora Albert, Xesús Ballesteros, Guillermo Blanco, Iolanda Bonet, Ben Clark, Antonio Colinas, Carles Fabregat, Miguel Àngel González, Julio Herranz, Antoni Marí, Josep Marí, Yves Michaud, Ariadna Radionova y Ferrer, Bartomeu Ribes, Mario Riera, Neus Riera Balanzat, Toni Roca, Pau Sarradell, Josefina Torres, Eva Tur Antonio, Vicent Tur Riera i María Vila Rebolo.

La mostra ha estat comisariada per Eva Tur Antonio i Marcos Tur Witt. Durant la presentació de la exposició, Eva Tur ha assenyalat que aquest era un «homenatge necessari, no només per reivindicar la figura d’Anneliese, sinó també per a anar donant forma a un discurs femení de la història de l’art de la nostra illa». Tur ha volgut donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat per a fer possible aquest projecte, que també compte amb un catàleg gràcies a la participació de la Conselleria de Presidència a través de l’Institut Balear de la Dona i que està previst que pugui visitar altres illes gràcies a l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Per la seva banda, el regidor Pep Tur va mostrar la seva «satisfacció per que aquesta exposició ocupi el Refectori de l’Ajuntament». Per a Tur, l’exposició posa en valor «la magnífica tasca artística de Witt, una obra que potser no ha estat tot lo valorada que mereix».

Tal i com apunta Eva Tur en un dels texts que ha realitzat per a aquesta exposició, «Vint-i-una peces han estat triades per poetes i amics, que hem volgut fer-li una reverència quan fa gairebé un any des que Anneliese Witt ens deixà. No hi ha voluntat de descriure les escultures ni de traduir-les. Ni tan sols de posar-los veu, car ja en tenen».

L’exposició podrà visitar-se fins el dia 19 de juliol de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dijous a la tarda de 18 a 21 hores.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *