Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Inauguració de la Biblioteca Joan Graves a Deià

REDACCIÓ PALMA, 15.02.2016

El vicepresident Francesc Miralles assisteix a la inauguració de la Biblioteca Joan Graves a Deià

biblioteca_joan_graves_1A l’acte també ha assistit el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, una representació del consistori deianenc encapçalat per la batlessa Magdalena López i un gran nombre d’amics i familiars del músic Joan Graves, que va morir el juny de 2015, i a qui el consistori de Deià ret homenatge posant el seu nom a la biblioteca pública del municipi.

Enmig d’un gran nombre d’assistents, entre veïnats, representants polítics, familiars i amics de la família Graves, el nou espai que ocupa la Biblioteca Municipal Joan Graves de Deià ha quedat petit aquest migdia quan s’ha celebrat l’acte d’inauguració. Entre el públic assistent, també hi havia un nombrós grup d’infants del municipi que a partir d’ara tendran un nou espai d’activitats. A ells s’han dirigit de forma especial les paraules del vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, qui els ha recomanat fer ús de la biblioteca “perquè el més interessant que hi trobareu no seran els llibres sinó tot el que amaguen en el seu interior”.

Miralles ha celebrat l’aposta del consistori de Deià per “obrir una nova finestra a la cultura” i els ha recordat que des del biblioteca_joan_graves_3Consell de Mallorca es fa feina amb 72 biblioteques municipals integrades en la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, que acaba de celebrar trenta anys. El vicepresident ha destacat el paper dinamitzador que tenen les biblioteques, especialment, en municipis petits com Deià.

L’acte s’ha convertit en una festa d’homenatge al músic i guitarrista Joan Graves, nom que dur la biblioteca municipal en record a un dels veïnats més il·lustres del municipi, fill del prestigiós escriptor Robert Graves, establert amb la seva família a Deià. És per això que aquest migdia s’han trobat en aquest nou espai cultural amics i familiars, com el seu germà Tomàs Graves, la dona de Joan Graves, Frances, i el seu fill, Llewelyn Graves.

Biblioteca Municipal Joan Graves

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *