Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Arxiu Intermig Militar de Balears

Va ser creat l’any 1995 per NG 5/95, amb el nom d’Arxiu Regional de la Zona Militar de Balears. En l’Aquarterament Avingudes va tenir la seva primera ubicació en locals adaptats per la Comandància d’Obres de Balears. En compliment de la NG 2/98 EMA (Adaptacions Orgàniques), pansa a dependre del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears. Per Reial decret 2598/1998, de 4 de Desembre, pel qual s’aprova el Reglament d’Arxius Militars, pansa a denominar-se Arxiu Intermedi Militar de Balears, amb la mateixa dependència del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears. El primer lligall va tenir la seva entrada el 16 de Juny de 1999. L’any 2000, per saturació de locals amb la documentació recollida, va ser traslladat al seu emplaçament actual.
La seva funció consisteix a reunir, conservar, ordenar i difondre els documents generats per les diferents Unitats de l’Arxipèlag Balear, per a la recerca, la cultura, la informació i la gestió administrativa. Coordinar i controlar el funcionament dels diferents arxius centrals.
És un Arxiu Intermedi o de trànsit de la documentació rebuda de les Unitats a través dels seus arxius centrals als arxius històrics de l’Exèrcit de Terra.
Està situat dins del centre històric de la ciutat de Palma de Mallorca, prop de la Plaça d’Espanya, al carrer Sant Miquel, 69 bis, en locals que van ser antic Convent de Santa Margarida i Hospital Militar de Palma de Mallorca.

Fons que es custodien

BIBLIODEF (Consultes de llibres, documents i plànols del Ministeri de Defensa)

Horari:

De 9.00 a 13.45 de dilluns a divendres

 

direccio-postal Carrer de Sant Miquel 69 bis 07002 Palma

telefon-fax 971 227067

web-blog http://www.ejercito.mde.es/unidades/Madrid/ihycm/Archivos/archivos-intermedios/baleares-archivo-intermedio.html

email archibal@et.mde.es

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere