Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Arxiu del Col·legi de Lluc

L’Arxiu històric del Santuari és un dels fons documentals més importants de Mallorca. El seu nucli està format per un conjunt de més de 800 pergamins, el més antic dels quals data de 1244; i per uns 5.000 papers. S’hi ha d’afegir la documentació més moderna, la de l’escolania que encara no està totalment catalogada, així com també els volums manuscrits i els llibres impresos, endemés d’altres fons menors i biblioteca auxiliar.

Els llibres de Priorat (153 vols.), els capbreus, els llibres d’administració i els de sagristia són una font de primera mà per a l’estudi socioeconòmic de la història del santuari, amb notables repercussions arreu de Mallorca. Pel que fa a la música, hi ha una col·lecció de més de 400 partitures antigues, en procés de catalogació, majoritàriament del S. XVIII, usades per l’Escolania dels Blauets.

Cal esmentar la benemèrita tasca com a arxiver del documentalista P. Rafel Juan i Mestre (1908-1989), que tingué cura del fons durant 36 anys.

ATENCIÓ AL PÚBLIC

L’horari d’atenció és els dimecres i dijous llevat d’excepcions, prèvia cita amb l’arxiver:

Pep Barceló Adrover tlf. 971-871525 i 687089236 e-mail: pepbarcelo@telefonica.net i arxiu@lluc.net

Els instruments per a la consulta són un catàleg dels manuscrits, un fitxer topogràfic i un fitxer per matèries (inacabat). L’arxiu ofereix també els següents serveis: internet, fotocopiadora, digitalització, lector de microfilms i làmpada de Wood.

 

direccio-postal Santuari de Lluc Plaça dels Peregrins, 1 - 07315 Escorca

telefon-fax 971 871525

email arxiu@lluc.net

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats