Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Arxiu d’imatge i so. Consell d’Eivissa

Creat el 2002, la seua funció és recopilar, inventariar i conservar material dispers relacionat amb la imatge i el so que tengui relació amb l’illa d’Eivissa.

A més del material existent al Consell, fotografies, vídeos, etc., corresponents a diferents temàtiques relacionades amb la promoció turística i cultural o amb actes institucionals, compta amb diferents col·leccions de material audiovisual que han estat donades o adquirides.

La més àmplia és la col·lecció de negatius, contactes i fotos cedides pel fotògraf Josep Buil Mayral, reporter gràfic de Diario de Ibiza des de principis dels anys 70 fins als 90. A més l’Arxiu té lots tan diversos com un de fotografies aèries de totes les esglésies d’Eivissa o altres del fotògraf holandès Casparus Oorthuys pertanyent als anys 60 del segle XX.

Igualment, disposa de dos lots de plaques de vidre de bromur del conegut pintor i fotògraf Narcís Puget i Viñas, així com un lot de fotografies de torres de defensa de les Pitiüses, entre d’altres. També té una àmplia col·lecció de postals en blanc i negre i en color d’Eivissa i Formentera.

Les darreres incorporacions de material pel fons han estat per una banda la donació de material de Foment de Turisme de d’Eivissa i Formentera consistent sobre tot en vídeos i diapositives realitzats per encàrrec per promocionar el turisme de les Pitiüses des de totes les seues perspectives, i per altra banda l’adquisició del llegat de Josep Maria Bassols, compost pels màsters i vídeos d’Eivissa i Formentera realitzats durant tota la seua carrera com a productor audiovisual a les nostres illes. Aquests dos importants lots encara no estan disponibles ja que s’estan inventariant i catalogant per fer possible el seu ús i consulta més endavant.

Tots aquests lots i els seus préstecs estan gestionats segons la Llei de Propietat Intel·lectual actualment vigent.

Altres de les tasques de l’Arxiu d’imatge i so són la producció de vídeos o material audiovisual i l’organització d’exposicions amb el material dels seus fons.

Es continua en la recerca de material, alhora que es treballa en la seua digitalització, inventariat i catalogació.

 

 

 

 

direccio-postal C/. del Calvari, 1, 2a planta 07800 Eivissa

telefon-fax 638 656 278

web-blog www.conselldeivissa.com

email arxiuimatgeiso@gmail.com

facebook https://www.facebook.com/pg/arxiuimatgeiso/about

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *