Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Arxiu Històric de la Universitat de les Illes Balears (AHUIB)

L’arxiu històric de la Universitat de les Illes Balears pertany al Servei de Biblioteca i Documentació, i actualment està situat al primer pis de l’edifici Ramon Llull del campus universitari, a la carretera de Valldemossa.

L’Arxiu històric de la Universitat de les Illes Balears pertany al Servei de Biblioteca i Documentació, i actualment es troba situat al primer pis de l’edifici Ramon Llull del Campus universitari, a la carretera de Valldemossa.

El primer material que es va rebre per formar part d’aquest arxiu fou el 1988 i consistí en el que s’ha anomenat Arxiu de l’Antiga Universitat Lul•liana i d’un petit fonts dels Jesuïtes. Tota aquesta documentació era a l’Institut Ramon Llull de Palma.

El 1989 s’hi incorporà l’Arxiu del Cercle d’Obrers Catòlics que fins aleshores havia estat al Departament d’Història de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Aquests dos arxius es dipositaren, de forma provisional, a la biblioteca de l’edifici Ramon Llull.

El 1990, segons una resolució al Full Oficial de la Universitat, del 2 de març, es va destinar un espai on ubicar “el material i la documentació referent a l’Arxiu històric de la Universitat”, a l’edifici Ramon Llull.

Aquell mateix any 1990 s’hi incorporà l’Arxiu de l’Escola Normal de Magisteri, un arxiu fotogràfic i alguns papers diversos de les cases de Son Lledó.

Des del 1991 fins ara s’ha anat incorporant documentació i material d’arxius públics i privats, procedents bàsicament de donacions i compres particulars: Arxiu de l’Escola Annexa de Magisteri, Arxiu de Miquel Gayà Sitjar, Arxiu de Jaume Rovira (cònsol de l’Uruguai), Arxiu de l’Escola de Treball Social, Arxiu fotogràfic d’Antoni Pons, Arxiu de la fàbrica de sabó El Nido, Arxiu d’Antoni Maria Thomàs…

Consultes de 9 a 14h i de dilluns a divendres

Cal demanar cita per telèfon o a la pàgina web de l’Arxiu històric

Responsable de l’arxiu : Joan Font Roig

 

 

direccio-postal Edifici Ramon Llull, primer pis, sala BD 11 Campus Universitari de la UIB cra. de Valldemossa , km 7,5 07122 Palma

telefon-fax 971 172879

web-blog http://arxiu-historic.uib.cat/index.php/arxiu-historic-de-la-universitat-de-les-illes-balears

email arxiu.historic@uib.cat

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *