Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Arxiu Municipal de Binissalem

L’organització d’aquest arxiu es va realitzar dins del Pla d’organització d’arxius municipals del Consell de Mallorca, l’adreça i publicació de l’inventari van estar a càrrec del Arxiu General. El treball va ser realitzat durant set mesos entre els anys 1992 i 1993. La contractació del personal encarregat es va realitzar a través del Servei de Foment del Desenvolupament de Mallorca (FODESMA) i l’INEM. Una segona fase a càrrec del propi Ajuntament es va dur a terme entre novembre de 1993 i els primers mesos del següent any.
Quan es van iniciar els treballs,els fons estaven escampats en dos pisos de l’Ajuntament, en males condicions i desorganitzats.
L’arxiu va estar situat antigament a la Casa de la Vila, en la Plaça de la Constitució, fins a mitjan segle XX quan va ser traslladat a l’actual edifici de l’ajuntament, en Carrer de la Concepció.
Jaume Lladó va instal·lar la documentació, compresa entre els segles XV i XIX, en una dependència situada en el primer pis de l’ajuntament destinada a aquest efecte, no obstant això el creixement de la producció documental a partir de la segona meitat del segle XX, ha fet que, amb el temps, el local resultés insuficient. Es coneixen altres intervencions dutes a terme per Gabriel Llabrés Quintana (1886 i 1892) i pel general Moranta.
Existeixen altres fons procedents d’entitats, corporacions, associacions, eclesiàstics i familiars, ja nobiliaris o de famílies, relacionats amb el municipi.

Persona de contacte:
Jeroni Salom Munar – Director

direccio-postal C/ Concepció, 7. 07350

telefon-fax 971 886 558

web-blog www.ajbinissalem.net

email ajuntament@ajbinissalem.net

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats