Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Biblioteca de Cultura Artesana ( BCA)

Missió
La Biblioteca de Cultura Artesana és una unitat funcional del Consell de Mallorca que té la missió de facilitar a tota la ciutadania l’accés igualitari a la societat de la informació, per la qual cosa posa a disposició dels usuaris els recursos en tots els suports i les eines culturals necessàries per a satisfer-ne les necessitats de formació, informació i cultura.

Funcions
La Biblioteca de Cultura Artesana té com a funcions principals:

Atendre les necessitats d’informació, de coneixement, de formació i d’oci de la comunitat establint i mantenint una col·lecció coherent, equilibrada i en tots els suports actuals (llibres, audiovisuals, electrònics…) i futurs.
Formar una col·lecció bibliogràfica ajustada a l’àrea temàtica per cobrir les necessitats actuals i futures dels usuaris.
Facilitar l’accés a les noves tecnologies.
Desenvolupar activitats d’animació a la lectura.
Prestar els serveis tant de manera presencial com a distància.
Cooperar amb altres biblioteques i institucions

Un poc d’història
L’any 1928, la Diputació Provincial de les Balears creà la Biblioteca de Cultura Artesana i va decidir especialitzar-la en obres de cultura artesana, perquè els obrers i els artesans de tots els oficis poguessin trobar les publicacions necessàries per al bon desenvolupament del seu treball.
La biblioteca s’ubicà al Palau de la Diputació, avui seu del Consell de Mallorca. L’any 1989 la biblioteca es traslladà a l’edifici del Centre Cultural la Misericòrdia.
Des de l’any 2002 la biblioteca passa per un procés de transformació orientat al desenvolupament de funcions de biblioteca pública, amb l’oferta de nous serveis, com el de préstec (des de maig de 2003), el d’Internet, d’ofimàtica, etc. i la diversificació del seu fons.
Aquest procés ha provocat un augment importantíssim d’usuaris i diverses reorganitzacions dels espais amb, per exemple, la creació i l’ampliació de la zona de lliure accés (anys 2006 i 2007) i una ampliació considerable de l’horari de servei de sala (des de juliol de 2005).

Horari

De dilluns a divendres de 9.00 a 20.30 h  Dissabtes de 9.30 a 13.45 h

Horari d’estiu

Mesos de juliol i agost de dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h

Dissabtes tancat

 

direccio-postal Edifici de la Misericòrdia Via de Roma, 1. 07012 Palma

telefon-fax 971 219 531

web-blog www.conselldemallorca.net/bca

email bca@conselldemallorca.net

facebook https://www.facebook.com/pg/bibliotecadeculturartesana/about/

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *