Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Biblioteca Lluís Alemany

La Biblioteca Lluís Alemany ofereix als investigadors un fons especialitzat en temes balears i inclou una important col·lecció de gravats.

Va ser creada per l’apotecari i bibliòfil Lluís Alemany Vich (Maó 1912- Palma 1983). El Consell de Mallorca l’adquirí l’any 1996, i dos anys després es va obrir al públic per a la investigació de caire universitari, l’estudi bibliogràfic balear i la recerca històrica i artística.

Els seus fons estan especialitzats en temàtica balear: història, art, costums, cartografia, religió, ciència… Consta d’unes 7.000 monografies, més de 2.000 revistes, prop de 12.000 fullets, més de 3.000 exemplars de material gràfic —gravats, litografies i xilografies— i unes 10.000 postals i fotografies i un curiós fons de manuscrits, en el que destaca l’Arxiu d’Apotecaris.

Préstec

En aquesta biblioteca, atès l’especial valor dels seus fons, no hi ha préstec personal ni tampoc préstec interbibliotecari.

Activitats

La Biblioteca Lluís Alemany compta amb un espai per a petites exposicions dels seus fons bibliogràfics i documentals. És una sala oberta a qualsevol tipus de públic interessat i té el mateix horari que la sala de lectura.

direccio-postal Plaça de l'Hospital (Edifici la Misericòrdia) 07012 Palma

telefon-fax 971 219 539 /971 219 637

web-blog https://web.conselldemallorca.cat

email biblioteques@conselldemallorca.net

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *