Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Biblioteca Municipal d’Algaida

Biblioteca d'Algaida

La Biblioteca Municipal d’Algaida depèn de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida. Està integrada dins la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca.

Té, com a missió, facilitar a tota la ciutadania l’accés igualitari a la societat de la informació, per la qual cosa posa a disposició dels usuaris els recursos en tots els suports i les eines culturals necessàries per a satisfer-ne les necessitats de formació, informació i cultura.

FUNCIONS DE LA BIBLIOTECA

Atendre les necessitats d’informació, de coneixement, de formació i d’oci de la comunitat establint i mantenint una col·lecció coherent, equilibrada i en tots els suports actuals (llibres, audiovisuals, electrònics…) i futurs.

Formar una col·lecció bibliogràfica ajustada a l’àrea temàtica per cobrir les necessitats actuals i futures dels usuaris.

Facilitar l’accés a les noves tecnologies.Desenvolupar activitats d’animació a la lectura.

Prestar els serveis tant de manera presencial com a distància.

Cooperar amb altres biblioteques i institucions.

UN POC D’HISTÒRIA

La Biblioteca Municipal d’Algaida s’inaugurà el 25 de juliol de 1933, promoguda pel batle Antoni Mulet Gomila a partir del projecte del govern de la Segona República Espanyola, amb un fons bibliogràfic de 300 llibres, provinents del lot fundacional del govern de la República. La Biblioteca estava instal·lada en una dependència de la Casa de la Vila.

Des de 1936 fins a 1979, la biblioteca no funcionà amb normalitat, amb períodes inconstants d’obertura al públic. A partir de les eleccions democràtiques de l’any 1979, se sotmet el fons bibliogràfic a un exhaustiu inventari i es comencen les tasques de catalogació del material. L’any 1980 es registren els primers llibres en català.

Des de 1980 la Biblioteca ha estat oberta al públic i ha oferit el servei amb normalitat, sobretot d’ençà que s’integrà dins la Xarxa de Biblioteques de les Balears del Consell Interinsular, primer i, ja més darrerament, dins la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca.

D’ençà de dia 16 de gener de 1995 la Biblioteca Municipal està situada al casal Pere Capellà d’Algaida. A l’actualitat (2015) compta amb un fons de prop de 18.000 exemplars (llibres, DVD, CD i CD-ROM)”

direccio-postal C/. dels Cavallers, 22 07210 Algaida

telefon-fax 971 665679

web-blog biblioteca17.wixsite.com/biblioteca-algaida

email biblioteca@ajalgaida.net

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *