Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Edifici de Sa Fàbrica

L’Antiga Fàbrica de Can Fortuny i l’antiga apotecaria es van reconvertir l’any 2010 en Centre Social i Cultural. Aquest nou edifici va permetre augmentar en gran mesura els equipaments socials i culturals ja que va ampliar considerablement els espais que es podien ofertar fins al moment i això va aportar més cohesió a la xarxa social i cultural i una major projecció del municipi a la resta de l’Illa.

La planta baixa acull la biblioteca municipal, amb espais separats: espai de lectura, espai de connexió a Internet (a més del servei WIFI), una zona per treballar en grup, promoció de la lectura i un altell per desenvolupar la tasca de manera individual. La sala infantil és independent, amb mobiliari adequat i atractiu pels més petits i es diferencia l’espai d’estudi de l’àrea d’imaginació i de creativitat.
El pati interior, acull la col·lecció de bonsais d’arbres mallorquins que n’Antoni Bauzà ha cedit a l Poble d’Esporles. Aquest espai també s’empra per dur a terme activitats que es puguin fer a l’exterior: tertúlies, xerrades, petits concerts, conta contes, etc.
La primera planta es dedica a sala d’exposicions. En ella hi ha cabuda per una oferta artística molt variada i durant tot l’any.

La segona planta acull la sala d’actes polivalent, un espai on es podran realitzar actes molts diversos, des de els propis de l’administració Municipal (plens, noces,ETC.) fins a conferencies, jornades, seminaris, etc. que puguin organitzar tant les entitats del Poble, com les de fora poble, a més d’altres administracions públiques, IMEDEA, Universitat de les Illes Balears i fins i tot empreses privades.

La reconversió de l’antiga Apotecaria va permetre ampliar els espais d’atenció ciutadana i d’administració Municipal. A la planta baixa hi ha instal·lat el quarter de la Policia Local. La planta noble de l’antiga farmàcia acull també una sala de reunions.

Les obres van permetre a més suprimir les barreres arquitectòniques de l’ajuntament.

direccio-postal Carrer de sa Travesía, 07190 Esporles

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere