Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Es Bastió de s’illa

Associació Cultural Grup de Música i Ball Tradicional Es Bastió de s’illa de Menorca

Associació cultural nascuda en 2008 amb la intenció de recuperar i crear cançons populars de la cultura menorquina. Amb un repertori ampli i ric, en el qual recuperen cançons de l’oblit, es poden trobar algunes versionades per grups com: Traginada, Grup Folklòric de Maó o Grup Arrels entre d’altres.

Amb una increïble il·lusió i amb la ferma idea de preservar la música tradicional de Menorca, sempre des del respecte i admiració que aquesta els evoca, el grup recupera lletres i cançons tradicionals de la cultura menorquina a la vegada que en crea noves partint del que per a ells és la música popular menorquina.

En 2009 l’associació va editar, amb el finançament del Consell Insular de Menorca, un cançoner popular amb algunes de les lletres de les cançons que el grup interpretava i que va regalar a la gent que va assistir als més de 15 concerts que vam oferir fins a finals d’aquell any.msona

L’any 2011 el grup va enregistrar el seu primer disc del qual vam fer 4.000 còpies i que, igual que el cançoner, van lliurar gratuïtament als assistents als seus concerts. Ala seva web es pot escoltar el disc sencer. També l’any 2011 l’associació va ser l’encarregada d’organitzar part dels esdeveniments portats a terme a Maó dins el programa d’actes de la Diada de Balears.

Actualment el grup de música es compon de 14 músics, entre instrumentistes i cantants.

Des de l’any 2010 l’associació organitza el M-SONA Festival de Música Tradicional Popular de Menorca (fent clic en el logotip podeu accedir a la fitxa del Festival del Directori).

Ens encantaria poder sortir de l’illa de Menorca per oferir concerts afora, per la qual cosa, encantats de poder rebre propostes de agrupacions, entitats o empreses a qui les puguem interessar.

http://esbastio.es/

facebook_2x2 twitter youtube

Entrevista a José Manuel García (President d’Es Bastió de s’illa) sobre el 4t M-SONA Festival

telefon-fax 650 64 35 41

email esbastio@hotmail.es

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats