Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Horacio Sapere

Artista plàstic

Nota biogràfica

Horacio Sapere, Buenos Aires 1951. Des de 1975 viu i treballa a Mallorca i des de 2011 té estudi també a Nova York. Artista intens i compromès desenvolupa el seu procés creatiu des de la performance i les intervencions (1970-1980), la poesia visual (1976-1982) i de la pintura i l’escultura des de llavors.

Creador de grans projectes com Poets Room el 1995, que va ser presentat per primera vegada a la Galeria de BMB a Amsterdam (1996), a la UIB (Universitat de les Illes Balears) el 1997 i a la Sala de Cultura Sa Nostra d’Eivissa el 1998 i com una instal · lació poètica escultòrica al MEIAC de Badajoz (2000), la Casa Fernando Pessoa a Lisboa (2001), a la Llotja de Palma (2005) i al festival de poesia al Mill Cosmopoética Sant Antoni de Còrdova (2005). Com a continuació d’aquest projecte crea: Poets Room: Theorem el 2009 i es presenta al CCE de Montevideo, el Museu Frost de FIU (Miami) i el Centre Cultural La Misericòrdia de Palma entre 2009 i 2011

Com a continuació d’aquest projecte crea Poet’s room: Teorema (2009) i es presenta en el CCE (Centre Cultural Español) de Montevideo, en el Museu Frost de la Universitat de Miami ,FIU i al Centre Cultural La Misericòrdia de Palma (2009-2011).

 

Escultures en espais públics: La casa del gat ( 1994) Plaça de l’Escorxador, Palma.  Nius a Can Xorquet (2001) Parc de sa Feixina, Palma. Mallorca. Pada amb cases (2002) situada en la rotonda de l’entrada de Ses Salines, Mallorca.

Escultures en espais privats: ½ amb llibres (1997) Berlin, Alemanya. ½ amb paraules . Ses Tanques de can Serra. Oració per la sal (2015) Mallorca.

 

Ha participat en les fires d’art d’ARCO Madrid, Art Basel, Art Cologne, Chicago, FIAC Paris, Artcontact Lausanne, Kunst Rai Amsterdam, Art London, Art Frankfurt, Expo Bari, Itàlia. Stockholm Art Fair, Suècia.Art L.A. Los Angeles, USA. ELAAC Montréal, Kunst Wien, Viena. Kunst Zürich, Page(s), Paris. Miami Art Fair. Palm Beach Art Fair, Florida.

 

Individualment ha exposat a:

 

Galerie Eric Devlin de Montrèal, Galerie Madelaine Lacerte, Québec. Alison Milne Gallery de Toronto, Galeria Altair de Palma, Galerie Furstenberg de Paris, Diana Lowenstein Fine Arts de Miami, Galerie Ariadne, Viena, Àustria. Galeria Miguel Marcos, Madrid i Zaragoza. Galerie BMB, Amsterdam.Galerie Studio, Varsòvia, Polònia. Artcore Gallery, Toronto. Galeria Eude, Barcelona. Galeria Windsor, Bilbao, Joan Guaita Art, Palma i Madrid. Galeria Joanna Kunstman, Mallorca, Galeria Joan Oliver’Maneu’ i Galeria 4 gats de Palma i en el Museu Morera de Lleida, Espanya. MAM, Museu d’Art Modern de Buenos Aires, Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, Casal Solleric, La LLonja de Palma

 

i col·lectivament a:

 

Hyundai Art Museum de Corea, International Monetary Foundation de Washington, MACE, Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Illes Balears. Palau de la Virreina, Barcelona, Centre d’Art Santa Mónica, Barcelona, Fundació Gabarrón New York, Casa de Yangüas, Granada. Fundació Peter Stuyvesant, Amsterdam. Museu de Belles Arts de Santander: Col·lecció Sant Román de Escalante, Santander. Museu d’Art Contemporani Sofia Imber, Caracas, Veneçuela.Centre de Baie-Saint-Paul, Canadà. Biennal de l’Havana, Cuba. Institut Cervantes, Roma, Berlin i Moscou, Fundació Rafael Botí de Còrdova, Museu Enrique Larreta de Buenos Aires, Museu d’Art Moderna i Contemporea Palazzo Belmonte Riso, Palerm, Sicília.

 

 

 

Darrer projecte en curs

Oració per la sal

 

Més informació sobre l’artista

Una conversa amb Horacio Sapere:  Entrevista a Art-Xipèlag 10 de juliol de 2014

 

Pàgina del Poets Room: http://www.poets-room.de

 

 

email horaciosapere@gmail.com

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *