Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Julio Herranz Benito

Poeta, escriptor i periodista cultural

(Ceclavín, Càceres 1948). Encara que sempre s’ha sentit de Rota. Viu a Eivissa des dels anys 80. A més de la publicació de poemes en diverses antologies de poesia nacional i internacional, ha publicat: “Armas de sueño y cuerpo” (Rota, 1979), “Del Ángel y su estirpe” (Granada, 1991), “Memoria de la luz” (Premio Ciutat de Jaén, 1989), “La mirada perdida”, obra amb la qual va obtenir el Premi Nacional de Poesia Rafael Alberti (Cadis, 1991), “Conventus in Mare Nostro” (Alemanya, 1993), “Cartas de amor sin embargo” (Eivissa, 1998), “Suite aïllada” (Eivissa, 2001), “Entre Edimión y Sísifo” (Eivissa, 2003), “El ángel yuxtapuesto” (Premio Ciudad de Torrevieja 2004) i “Con alas y a lo corto” amb el qual va guanyar el Primer Premi d’Aforismes de la Fundació Rafael Pérez Estrada (2016).

Ha col·laborat en els curtmetratges, com a guionista i actor, “Les chiens d´Eivissa”, dirigit per Samuel Fort en 1992, “El alumno”, dirigit per Fernando Monge en 1995 i en un episodi de la sèrie “Aiguallums” del cineasta eivissenc Enrique Vilallonga (2015)

Com a periodista, en 1983 va començar a treballar en Radio Diario de Ibiza. En 1992 va col·laborar amb la televisió local Canal Mediterrani, on va presentar el programa cultural “Ágora”, fins a 1997. També ha col·laborat amb la premsa escrita, primer amb Diario de Ibiza, durant la dècada dels 80, i després a Última Hora Ibiza.

 

email julioherranz@yahoo.es

facebook https://www.facebook.com/julio.herranzbenito

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *