Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

LÔAC, Alaior Art Contemporani

LÔAC, Alaior Art Contemporani, alberga una impressionant col·lecció d’obres d’art contemporani d’artistes tan reconeguts internacionalment com Joan Miró, Miquel Barceló, Jaume Plensa, Antonio Saura o Antoni Tàpies, entre molts altres.

Situada al carrer Baixamar 56 en un edifici molt representatiu de centre històric, es tracta de l’única exhibició pública d’una col·lecció privada d’aquestes característiques a l’illa de Menorca, destacant també per ser una de les més destacades de totes les Illes Balears, amb més d’un centenar d’obres de gran valor que han estat cedides a l’Ajuntament per a la seva exposició.

La iniciativa reuneix els grans noms de l’art contemporani espanyol amb un parell d’aportacions estrangeres de pes que donen consistència i coherència a un discurs expositiu divers, transversal, de qualitat i de valor històric. Els autors amb presència en aquesta proposta artística alaiorenca són partícips de grups com ‘El Paso’ o l’escola ‘Cuenca’, i dignes representants de corrents com la realista, informalista, cinètica, expressionisme abstracte o el surrealisme, per exemple.

LÔAC pot visitar-se de dimarts a diumenge, de 10.30 a 14h, i de 17.30 a 21h.

El preu d’entrada general són 5 euros. Entrada gratuïta per a menors de 10 anys, visites organitzades per entitats sense ànim de lucre, professors, investigadors i guies turístics, sempre que acreditin la seva condició, i persones en atur, sempre que acreditin la seva situació.

Per a les persones residents a Alaior l’entrada serà gratuïta també fins al 31/12/2021

Per a persones majors de 65 anys, famílies nombroses i titulars del carnet jove hi ha una reducció de l’50% del preu d’entrada general.

LÔAC compta a més amb un espai exclusivament dedicat a l’exposició d’obres de la coneguda reina de la performance, Marina Abramović.

La ‘Capella Abramović’, situada a l’antiga església de Gràcia (c / Coll des Palmer), compta amb una obra que mai ha estat exposada públicament, i que veurà la llum per primera vegada a Alaior.

Aquest espai, d’entrada gratuïta, roman obert de dimarts a diumenge, de 18 a 21h.

direccio-postal Carrer Baixamar 56

web-blog http://visitalaior.com/

email alaiorartcontemporani@gmail.com

facebook https://www.facebook.com/LÔAC-Alaior-Art-Contemporani

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere