Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Maria Victòria Secall

Maria Victòria Secall i de Fermentino, doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona, estudis de Filosofia, neuropsicòloga per ISEP i Universitat de Vic. Ha impartit docència a l’ensenyança Secundària, a la Universitat de Barcelona, a l’Escola de Treball Social de Palma, i a la Universitat de les Illes Balears. Ha escrit llibres de intervenció logopèdica i ha col·laborat en compilacions de psicolingüística. Viu i treballa a Palma, actualment a la branca de psicogerontologia.

Ha conreat la literatura infantil i juvenil, publicant L’estel de foc, finalista del II Premi Guillem Cifre de Colonya 1983, Hiverneus, 2n Premi de narrativa breu “Dona”, Barcelona 1984, publicat a la revista Mirall. Finalista del III Premi Guillem Cifre de Colonya, amb el recull de contes La capsa dels somnis.

En poesia ha publicat: L’indesxifrable codi, Premi rei en Jaume de Poesia 1997, Heliografia, Premi Joan Llacuna, Ciutat d’Igualada de Poesia 1998, Obert per defunció(2006) i Gramòfon de runes (2012). En narrativa breu: L’embolicadora, 2n Premi de narrativa breu del “Diario de Mallorca” 1999, Lluna nova, 1r Premi Ancora de narrativa breu, Sant Feliu de Guíxols 2001, La nedadora, 2n Premi de conte curt Sant Bartomeu de Montuïri 2002, Els amants del pont, 2n Premi de conte curt de Sant Sadurní d’Anoia.

Ha participat com a coautora en les compilacions de poesia: Poetes per la llengua, Palma 1999, 13×3 Poesia Perifèrica, Inca 2006, Eròtiques i despentinades, València 2006 i La Catosfera Literària 1ra Antologia de blocs en català, Valls 2008, “Amb accent a la neutra” Antologia de dones poetes a Mallorca , 2014.

És sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Pàgina elaborada per Carme Ros per a l’AELC.
Documentació: Arxiu personal de l’autora.
Fotografia: Leo Sapere pe l’Arxiu de Finis Africae Edicions

Poesia: Escriure, publicar i dir poesia. Participació a projectes i actes amb altres escriptors, músics i artistes plàstics.

 

direccio-postal carrer Núñez de Balboa 9A. 07014 Palma

telefon-fax 635153714

web-blog http://victoriasecall.net / https://blocs.mesvilaweb.cat/Victoria/

email victoriasecall@gmail.com

facebook https://www.facebook.com/mariavictoria.secall

Nova cerca Tornar a la cerca

Destacats

Cultura Calvia
Horacio Sapere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *